Snoeken op Warme Hotspot

Monsterstek snoek snoek snoeken roofviswedstrijd snoekbaars

We gingen om 5 uur ‘s ochtends de plas op. Het zou die dag een warme dag worden. Dus gingen we voor een ochtend sessie tot aan het middaguur. We hadden dan ook grote dode voornen meegenomen. Liever één grote dan een aantal stropdasjes in de boot. Op de eerste monsterstek, bekend om z’n meter+ vangsten, gingen de voornen onder de dobbers. Langzaam volgenden we het talud op de dieptemeter. Plots schoot Klaas z’n dobber hard weg. ‘Hangen’. Klaas sloeg goed aan. ‘shit los, balen!!!’ en terwijl Klaas binnendraaide schoot de snoek naar het oppervlakte met de dreggen in z’n bek. We hadden een ‘meezwemmer’. Na een korte felle dril gaf de groenjas zich over. Op de plank mat de snoek 78 cm. Snel onthaken en op adem laten komen, een flinke staartslag en weg was hij. De eerste hotspot gaf vis prijs. Het enthousiasme steeg. Snel gooiden we de voornen weer in het water. Er gebeurde helemaal niets meer!!

Trollend naar de volgende hotspot werd er baars gevangen. Niet waarvoor we waren gekomen maar wel een aangename onderbreking. Op de lichte hengels met kleine pluggen toch leuke sport. We waren op onze tweede hotspot aangekomen. De hengels gingen snel weer in. Wat we ook deden, driten, stilliggen enz, het leverde allemaal niets op. Werd het dan nu al te warm???

Grote vaart, grote snoek

Klaas kreeg plotseling het idee om naar een grote verbindingsvaart te varen… waarom??? Rare ingevingen heeft ie soms, maar  vaak blijken zijn Intuïtieve ingevingen ook te werken, dus waarom niet! Het was nog niet druk op het water en het gas ging volledig open. Binnen afzienbare tijd waren we er. Twee zware hengels met extreem grote pluggen en twee lichte hengels met zeer kleine pluggen hingen in de scotties. BAM, vrijwel direct haakte ik een snoek op de kleine plug. Inmiddels was het drukker geworden met varend publiek. Onder het toeziend oog van de dagjesmensen drilde ik een 70’er binnenboord.

snoek snoeken vinnig snoekbaars roofviswedstrijd roofvis

Foto… en rustig weer bij laten komen. Na nog geen 5 minuten weer een keiharde aanbeet op de kleine plug. Dit keer werd er flink veel lijn afgenomen. M’n hengel schoot diep in het handvat en in het water zagen we na enige tijd de eerste schichten van een witte onderbuik. ‘Dit is ‘m Klaas’ riep ik en op het moment dat de vis goed zichtbaar aan het oppervlakte vechtte riep Klaas ‘meter’. De vis werd passiever en het landingsnet kwam tevoorschijn. Scheppen, onthaken en op de plank. Net, net, net niet… maar wel een mooie lap die de ochtend goed maakte.

snoek snoeken vinnig snoekbaars roofviswedstrijd roofvis

We konden die ochtend niet langer meer door vissen. De watertemperatuur liep snel op en door het varend publiek werd het onmogelijk om nog verder te trollen. De dag werd dankzij Klaas z’n ingeving toch nog gered. Soms moet je je plannen wijzigen!

Danny Sin en Klaas Hoogduin