Voedselnijd pur sang: Snoek en baars gaan los

Na de zomervakantie en enkele matige visdagen en weinig snoek, gaat het dan eindelijk beginnen. De herfst komt er aan. De herfst is de periode waar wij snoekvissers van houden. De roofvis vreet zich vol voor de winter en er ontstaat voedselnijd. Dit verslag gaat over een donderdagavond in september, waarop Danny en ik na het werk een paar uurtjes in de boot zijn gestapt. Het is 18:00 en we hebben er al een volledige werkdag opzitten. Het plan is trollen op de herfst stekken en een planten bed bestoken met jerkbaits.  In deze periode trol ik altijd met een Bulldawg magnum en een Super Shadrap.

We zijn nog geen 5 minuten bezig en mijn Bulldawg werd volledig geïnhaleerd door een hele mooie snoek, lekker dik en vooral sterk.

Mooi begin van de avond

Mooi begin van de avond

We trollen rustig verder en vangen enkele stropdasjes, ik vang ze op de Super Shadrap en Danny vangt ze met een rode Abu Garcia Svartzonker. Langzaam naderen we de jerk bait stek. Het ziet er fantastisch uit, afstervende waterlelies en kraakhelder. Ik vis met een jerk bait van Aad Dam (toppie) en Danny een afgekloven Rozemeijer.  Mijn eerste worp is  gelijk raak. Een bizar sterke snoek blijft springen, komt tot 4 keer toe los in de lucht  en duikt dan weer diep onder de boot.

De acrobaat

De acrobaat

Diep onder de boot

Diep onder de boot

Daar is ze dan

We brengen de boot na al deze actie weer in positie en beginnen het plantenbed weer te bestoken met jerk baits. Nu is het Danny die vrij snel een snoek heeft gehaakt, een leuke snoek weet zich vlak voor de boot los te schudden. We vervolgen de drift en Danny haakt wel iets heel bizars, 2 dike baarzen hebben zijn jerk bait tegelijk gepakt. Dit is nou echte voedselnijd.

Voedselnij

Voedselnijd Pur Sang

Hoppa baarzen

Hoppa baarzen

Als Danny weer ingooit zien we wel 10 hele dikke baarzen zijn jerk bait volgen. Ik twijfel niet en doe er gelijk een Salmo Hornet aan en vang de ene baars na de ander. Tot 10 stuks achter elkaar. Kleintjes eigenlijk, niet de dikke die we zagen zwemmen. Danny krijgt nog een volger van een dikke snoek welke stil in het water naast de boot blijft hangen,  spannend. Als de stek geen vis meer laat zien trollen we verder en scoort Danny nog een mooie snoek op zijn Abu plug.

Afsluiter van een vinnige avond

We trollen richting huis en worden een beetje overvallen door de nacht. De dagen beginnen weer korter te worden. Zolang het kan zullen we deze laatste avonden na werk blijven benutten.

Klaas Hoogduin