Update roofviswedstrijd “deNieuweVispas” 2014

De snoek op het wedstrijdwater

De vangsten van snoek op het wedstrijdwater zijn goed. We krijgen verschillende meldingen binnen van deelnemende teams, wat opvalt zijn de bizarre aantallen, regelmatig meer dan 20 snoeken op een dag.

Door het aanhoudende relatief zachte weer blijft de snoek eten. Ze beginnen dan ook echt tonnetje rond te worden. Wij hebben de afgelopen periode veel met doodsaas gevist, dit met wisselende successen. Soms werd er genadeloos geblankt en andere dagen leverde enkele dikke vissen.

foto

Met doodsaas vissen is toegestaan tijdens de wedstrijd

 

Afgelopen weekend waren we weer op het wedstrijdwater, doodaas was taai en we vingen uiteindelijk alles op kunstaas. We begonnen met dikke voorns en sardines onder de dobber. Tot 14:00 bleven onze dobbers stil liggen, we moesten stoppen met doodaas te vissen om nog iets van de dag te maken. Ouderwets trollen werd het, hardplastic en Bulldawgs werden ca. 4km/uur voorgetrokken. Dit bleek een goede keuze, in korte tijd vingen we de ene na de andere snoek. Eerst kleintjes maar op den duur werden het flinke vissen.

foto-5Danny met een van de snoeken.

 

In de schemer ging het echt helemaal los, dit op een nieuwe stek. Op deze nieuwe ” hotspot” is het een stuk dieper dan waar we ze normaal vinden. Het betroffen hier hele dikke volgegeten vissen. Wat een geweld in de duisternis, TOP!

zijlsnoek

In de schemer ging het los met dikke vissen.

 

Over de andere roofvissen kan ik niet veel zeggen, wij hebben hier niet gericht op gevist en hebben er ook geen bijvangsten van gehad. Ook hebben we geen meldingen binnen van deelnemende snoekbaarsvissers. Wat wel opvalt is dat er op het Joppe veel gevist wordt op 12 meter diepte.

De spanning voor de wedstrijd zit er al flink in.

 

Klaas Hoogduin en Danny Sin

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>