Een dag op Snoek met Goudvisjes

Met een oude vriend op jacht naar de snoek

Het roofvisseizoen is nu echt begonnen. Ik wil deze periode veel op het water zitten om te vissen op mijn favoriete prooi, de snoek.  Wel tijdens de bijtuurtjes uiteraard, in de volle zon heb ik er weinig te zoeken.

Deze ochtend ga ik snoeken met Rene. Hij is het laatste jaar al een aantal keer mee geweest en wist telkens geen grote snoek te vangen. De snoeken met hem waren telkens matig en bestonden voornamelijk uit stropdasjes en een enkele 80’er. Hij moest en zou een metersnoek vangen. We gingen om 11 uur het water op en zouden gedurende de middag stoppen om te barbecueën. Dus gedurende het heetste deel van de dag niet vissen en dan in de avond weer verder gaan. Om iets over 11 staat Rene voor de deur en vertrokken we vrijwel direct. Na nog geen 10 minuten op het water stond Rene met een kromme hengel en de eerste snoek was een feit.

snoek snoeken roofvis vinnig

Rene met de eerste van de dag

Niet veel later had hij er weer een snoekje, een echt stropdasje. Veel te klein voor het kunstaas, een haak door z’n buik en de ander via de bovenkaak dwars door z’n oog. Pfff .. hij zwom gelukkig wel weg, maar voor hoe lang?

snoek snoeken roofvis vinnig

Grootheidswaanzin

Beide snoeken ving hij op de goudvis supershadrap. Ik bedacht met geen seconde en deed er ook iets goudkleurigs aan. Hij ging hierna meteen met twee gouden supershadraps vissen, haha concurentie. Vrij snel werd mijn goudvis gegrepen, een leuke vis van 73 cm mocht even op de foto. Wat opviel was de extreme wond bij de staart, er is hier veel pleziervaart en het water is vrij troebel. Gezien de wond slechts aan een zijde zat moest dit wel het gevolg van een bootschroef zijn geweest.

snoek snoeken roofvis vinnig

Ook mijn goudvis was niet veilig

snoek snoeken roofvis vinnig

Flink te pakken genomen door een schroef

Metertje snoek???

Na de eerste ronde over dit stuk herhaalde de we de route nog eens. Halverwege was het weer Rene zijn hengel die krom boog, natuurlijk weer op een van zijn gouden shadraps. Deze vis was groter en bleef diep. Een hele mooie vis wilde niet bij de boot komen. Wat zijn ze lekker sterk in deze periode. De forse snoek werd geschept en Rene was heel blij, hij dacht eindelijk weer eens een metersnoek te hebben. Eerst werden er een paar foto’s gemaakt en de vis werd hierna onthaakt en opgemeten. Het teller stopte bij 97,5cm net geen meter, maar wel een pracht snoek. In topconditie en echt fors van postuur.

snoek snoeken roofvis vinnig

Mooie vis voor Rene

Hierna bleef het stil en liep de temperatuur op. De watertemperatuur bleek zo een 22 graden Celsius te zijn Het was een goede reden om die barbecue op te starten. Heerlijk in het zonnetje met een biertje erbij.

snoek snoeken roofvis vinnig

Lekker nagenieten

In nog geen 2 uur hadden we er toch 4 weten te vangen. Rond een uur of zeven gingen we weer het water op, dit leverde geen snoek op. Al met al was het echt weer een gezellige snoekdag met Rene.

Klaas Hoogduin.