Twee uurtjes snoek zoeken

Het is weer donderdagavond en Klaas en ik besluiten na een werkdag toch nog even in de boot te springen om naar een plek te varen waar we een week ervoor aardig hebben huisgehouden met Jerkbaits, zal de snoek er nog zitten? Het was de bedoeling om te doodazen maar… soms veranderen plannen.

Snoek op de aanmeerplek

Terwijl Klaas de boot nog aan het inpakken is besluit ik met een jerkbait te gooien in de sloot waar de boot ligt aangemeerd. Ik zag verderop dat er in de leliebedden flink werd gejaagd, dus dat kan snoek betekenen. Bij eerste worp direct een misser. Na een aantal worpen is het raak. Een mooie snoek voor de foto. De avond opent direct met snoek.

danny_jerkbait_snoek_snoeken_roofvis

 

Snoek op open water

Het eerste stuk trollen we. Klaas met een Bulldawg en ShadRap en ik met de Abu Svartzonker en de ShadRap. We vangen een aantal stropdassen. We moeten een grote plas over steken en besluiten om niet recht over te steken maar de oever te volgen tot de uitgang van de plas. Op de dieptemeter houden we de lijn van het talud goed in de gaten en trekken onze pluggen er mooi boven langs. Boem, raak… de Abu heeft weer een aanbeet uitgelokt. De vis komt goed mee tot aan de boot, dan begint de vis te bokken en zoekt de diepte op. Na een korte dril hebben we haar in de boot.

 

snoeken snoek roofvis

Op groot water

Onthaken en weer uitzetten. Op de Jerkplek aangekomen gebeurt er niet veel. Een stropdasje dient zich aan. In tegenstelling tot de week ervoor gebeurt er weinig tot niets. Zal de hoge watertemperatuur van bijna 20 graden toch weer parten hebben gespeeld?

Danny Sin