30-7 Snoeken op de machtige Maas

Snoeken op de Maas bij Toine in boot

Ik vis de laatste tijd regel matig op de Maas. Laatst ving ik er een mooie roofblei. Nu ben ik weer bij Toine van Ierland op de boot. Gewoon een avond na werk kijken of we de rivier snoeken kunnen verleiden tot aanbeten. Vandaag hebben we vooral kunstaas van Abu aan boort “Svartzonker” , Toine heeft via Pure Fishing een fantastisch pakket gekregen om te testen. Vinnig gaat kijken of het loopt!!!

snoek_snoeken_roofvis_vinnig_twan

Snoeken met Toine in de boot

Svartzonker

Het kunstaas wordt getest, en het loopt en schud super! Danny vist al jaren met zo’n rode rammelaar van Svartzonker en ving er vele snoeken mee. Nu is het mijn beurt. Toine en ik krijgen meerdere aanbeten waarvan er enkele blijven hangen. Geen hele dikke vissen maar het geweld en de kracht waar mee de riviersnoek het aas grijp is fantastisch!

snoek_snoeken_roofvis_vinnig_klaas_maas

Eerste snoek direct op de Svartzonker. Lekkere plug!!!

snoek_snoeken_roofvis_vinnig_klaas_maas3

Slanke Maassnoek met dikke kop

Uiteindelijk hang ik aan mn steunhengel er een Shad Clone bij. Op deze hengel vang ik nog een lange slanke snoek. Zo te zien laat afgepaaid. Niet gemeten in verband met de hoge watertemperatuur. Maar zeker haalde ze de 90 cm ruim. Wat zijn die riviersnoeken sterk! Springen is hier normaal, niet een keer maar salvo’s van jewelste…. Super!!

snoek_snoeken_roofvis_vinnig_klaas_maas2
We vanger er deze avond 5, volgens Toine een matige avond.. De machtige rivier de Maas wordt vervolgd!

snoek_snoeken_roofvis_vinnig_klaas_maas_landschap

Prachtige zonsondergang op de Maas met Toine

Groet,
Klaas Hoogduin