Snoek met doodaas op het wedstrijdwater 29-11-2016

Zaterdag werd voor mij de eerste keer dat ik  met doodaas ben gaan vissen op snoek op de bekendste  hotspot van het wedstrijdwater. Omdat de koude periode dit roofvisseizoen pas laat is ingetreden, heeft het doodaas nog niet eerder bij mij onder de speld gehangen. Hans een goede vriend, die door Klaas en mij met het “snoekvirus” is besmet,  ging die dag mee. Dit zou zijn eerste echte doodaas-sessie worden en dat zal ‘m nog lang bij blijven.

We sliepen de nacht ervoor in het huis van zijn ouders, die praktisch naast de hotspot wonen. Het koste die ochtend weinig moeite om van bed naar waterkant te hobbelen. Het wakker worden was die ochtend het grootste obstakel. We zaten daardoor later dan geplanned aan de waterkant. Het aas voor deze sessie, jumbo sardines die we de avond daarvoor uit Klaas zijn mega doodaasvoorraad hebben getrokken. Klaas zou die dag een ander stuk van het wedstrijdwater trollend gaan bevissen.

Rond 09.00 lagen alle hengels in. We besloten er twee “af te dichten” met onze dobbers. Het duurde niet lang voordat de eerste dobber langzaam wegliep, maar nog net zichtbaar onder water stil lag. “Ok Hans de eerste is voor mij, laat ik je zien hoe je een dril maakt” zei ik. Na en seconde of 10 begon ze weer te lopen. Slaan en ik voelde het direct. Haken gezet en een een flinke weerstand, dit was een flinke. Na een mooie dril was ze te zien… een meter? Na onthaken en opmeten bleek het 98 cm te zijn. Ach net niet, maar wel een mooie vis. De  snoek zit er in ieder en ze bijten. We werden enthousiast.

snoek snoeken roofvis vinnig danny sin

Een flinke bak op “de hotspot:

 

Na een half uurtje liep de dobber voor een tweede maal weg. ” Ok Hans die is voor jou. Even laten lopen”. Op het moment dat ik dat riep, zag ik de lijn van Hans langzaam op spanning komen. Baitrunner niet open. Voordat ik bij hem was… los. Jammer. Hans baalde als een stekker. Wat een domper. Zo gaat het met vissen. “you win some, you lose some”. Volgende keer beter Hans. Het werd daarna niet veel meer. Al met al een leuke dag met Hans aan het water.

Danny Sin