7-7 Snoek in troebel water, bruine soep

Het verbaast mij de laatste jaren dat ik in en rond de zomer de snoek vooral in troebel water vang. Geen kraak helder snoekwater maar bruine soep. Ik vis in donker water meestal met felle kleuren, met name de goudvisjes doen het er vaak goed. Ik schreef al eerder het verlag “een dag met goudvisjes op snoek” zie link: http://vinnig.nl/uncategorized11-6-2014-snoek-met-goudvisjes/  Met goudvisjes bedoel ik eigenlijk alles wat oranje is. Dat gaat van Shadraps tot Shad Clones.

Vandaag een avondje trollen met mijn zoon. Rustig varen, biertje erbij, eigenlijk gewoon lekker genieten. M’n gouden Shadclone 10 inch (orange fire tiger) aan de ene hengel en een Super Shadrap (gold fish) aan de ander.

Shad Clone
Na 5 minuten was het raak. Een zware ram op de Shad Clone, een echte beuker. M’n steunhengel krom als een hoepel. En diepe beuken in de bruine soep. Deze vis was sterk en bleef in het troebele water lang onzichtbaar. Ik wist op deze stek vorig jaar nog een meerval te vangen.. “het zou toch niet waar zijn?” Weer een meerval?” Na enkele minuten werd ik uit deze illusie gehaald en kwam er een mooi getekende metersnoek boven. Ze had m’n Shad Clone volledig geïnhaleerd. Met 102 cm een prima Nederlandse metersnoek en dit in bruine soep.

 

Genieten op zo’n zomeravond.

Genieten op zo’n zomeravond.

snoek snoeken roofvis snoekbaars baars big game

Heerlijk zo’n massieve kop

 

 

Ik miste de laatste tijd de scherpte een beetje. Ik loste grote vissen op doodaas. Een brute snoekbaars werd naast de boot verspeeld. Gek werd ik ervan. Ben je niet scherp dan ben je te laat. Je aanbeten nemen af en je verspeelt meer dan gewenst. Ik denk dat deze metersnoek mijn turning point is. Het moet!!

Vergeet nooit hoe scherp de tanden van een snoek zijn!

Vergeet nooit hoe scherp de tanden van een snoek zijn!

Groet,

Klaas Hoogduin