Grote snoek en meerval 22-10-2014

Snoek en Meerval

Danny en ik besluiten nog een poging te wagen op het grote diepe water. We willen een echte beuker , we komen niet voor de aantallen. Groot aas hangt er aan de speld, we vissen met Shad Clones, Bulldawg Pounders, Mike the pike  en eigenlijk met alles wat groot is. Na langdurig het talut te volgen is het eindelijk raak, m’n  gierende hengel buigt  diep in de steun. Hangen!! Deze zit goed gehaakt, wanneer ik m’n hengel uit de steun probeer te halen merk ik dat het een echte beuker is. Zwaar de diepte in en hangen in mn hengel! Yes. Bij de boot komt er een prachtige snoek boven, Shad clone vol tussen de kaken. Heerlijk.

klaas_grootwater_snoek_sroofvis_snoeken

Dit was het plan

Meerval op de valreep

Verder vissen bleef het stil op het grote water. Danny praat sinds mijn meerval vangst de hele tijd over dat we langs de kant moeten vissen. Motor op trimmen en het kunstaas zo goed als tegen de riet en gras plaggen laten lopen. Niks vind ik het. Ik weet ook wel dat ze daar zitten, maar meerval vang je in Nederland niet zo eenvoudig met kunstaas. Na veel gezeur van Danny gun ik hem even zijn ding. Ik stuur wel, regel jij die hengels maar. Ondiep lopend aas wordt scherp langs de kant gevist. Ik heb er weinig vertrouwen in en verwacht weer stropdasjes. Danny heeft opeens beet. Ik jaja  weer een stropdasje. Vlak voor de aanmeerplek. Maar nee, MEEERVAL brult hij. Ik kijken en ja hoor, een bijna pikzwarte meerval van 72 cm had z’n plug gepakt. Ongelooflijk!

meerval_danny_snoek_snoekbaars

Danny en z’n pikzwarte meerval

Ik sta nog steeds met m’n mond open, bizar…  Zo vang je ze nooit en zo hebben we er 2 in een seizoen. Ik ben bang dat we steeds meer van deze vissen gaan vangen en dat dit waarschijnlijk gevolgen heeft voor de snoek stand.  Snoek blijft mijn grote passie!

 

Klaas Hoogduin