29-8 Snoek eigenwijs… 14-0

Kreeg ik de vorige avond visles van Klaas en werd ik met een dikke 6-0 aangepakt (lees het artikel Snoek… oppervlakte spanning), zo voorspoedig kan het de volgende dag gaan. We waren pas om 8 uur op het water. Ik was de avond ervoor bij Klaas blijven slapen. Omdat ik die middag naar een receptie moest zou het een korte sessie worden.

Ik vroeg mij af waarop mijn aloude recept Svartzonker / Copper Flash Shad had gefaald. Omdat we wederom in hetzelfde gebied voeren, maar dit keer op wat diepre gedeelten 2,5 tot 4 meter besloot ik weer eigenwijs bij m’n killer combi te blijven.

Klaas had groot rubber aan de spelt, zelfde combi als de avond ervoor.

We waren 5 minuten op weg toen de eerste snoek op de Copper Flash Shad dook. De snoek gaf een dikke dril op m’n lichte Savage Gear. Pfff  ik was van de nul af… Twee dagen blanken zou slecht zijn voor m’n zelfvertrouwen hahaha.

snoek_snoeken_roofvis_vinnig_danny_sin_snoek

Eigenwijs ventje van de nul

Klaas kreeg direct daarop een losser op de Shad Clone… voordat de hengel uit de steun werd getrokken “was de vis gevlogen”  Jammer Klaas…

Er gebeurde een uur niets… wat het dan toch een single hit?  We naderde het wedstrijdwater en plotseling “vis” . Ik draaide de Copper Shad Flash binnen en een baars melde zich present.

snoek_snoeken_roofvis_vinnig_danny_sin_baars

Na een uur niets een baars

Dit was de voorbode van een regen aan snoekjes en baarzen. Allemaal op de Abu Garcia Svartsonker McKelly en de Rapala Copper Flash Shad. Geen grote vissen meer maar leuke 50’ers 60’ers, stropdassen en “average size” baars.

Tijd voor een Heilige Stropdasfoto, hahahaha

snoek_snoeken_roofvis_vinnig_danny_sin_stropdas

De inmiddels legendarische Vinnig foto, de stropdas

Voordat het twaalf uur was stond de teller op 14-0 voor mij.

Mijn conclusie… Pas je af en toe aan als je op ander water vist, dit kan geen kwaad. Gooi je geijkte patronen dan overboord en probeer iets nieuws. Zit je eenmaal op water waar je weet dat je beproefde  technieken werken, doe dan wat je het best kan en houdt vast aan die technieken.