Snoek in de binnenstad, mega dressuur

Verleden week zaterdag had ik het plan gevat om buiten de stad te gaan vissen. ‘s Morgens om 07.00 uur de vismarkt op om verse sardines en makreel in te slaan. Omdat de afspraak die ik had op het laatste moment niet doorging en ik toch in de binnenstad was dacht ik om het dan maar daar te proberen. Dit bleek uiteindelijk geen slechte keus. Eenmaal op de stek aangekomen rustig de hengels opgetuigd en lekker comfortabel zitten op één van de lounge terrasstoelen. Toch wel luxe zo in de binnenstad vissen.

Na een half uurtje liep de eerste dobber, waaronder een flinke makreel van een centimeter of 30 hing weg. Een kleine dip onder water en de dobber was nog net zichtbaar en lag stil. Op het moment dat de dobber weer begon te lopen sloeg ik aan. Mis, shit. Snel een nieuwe Makreel onder de dobber en snel weer n. Na 10 minuten weer raak op dezelfde dobber. Dit keer even iets langer laten lopen. Het het was een flinke makreel dus slikken zou niet zo snel gebeuren. Bij het aanslaan raak… er kwam een flinke vis naar de steiger, Bij het scheppen zag ik dat ze maar met één dregpunt gehaakt was in een hoekje van de bek. Nog voordat het landingsnet het water raakte los…. shit shit dacht ik.  Snel weer inleggen. Toch na enkele minuten liep mijn dobber met sardine weg. Even iets langer laten lopen, aanslaan en raak. Dit keer goed gehaakt en op de kant. Omdat mijn camera leeg/stuk was vroeg ik een voorbijganger om een foto te maken. Niet een al te beste foto maar… een gegeven paard…

vinnig_snoek_snoeken_doodaas_roofvis_binninstad.jpg

De eerste snoek, riant vanaf mijn lounge stoel

Het liep op die stek… ik was benieuwd wat de rest van de ochtend zou brengen. Binnen nog geen tien minuten weer een wegloper op de makreel. De dobber kreeg en paar voorzichtige tikjes, liep een halve meter en lag weer stil. Na een paar minuten weer een paar tikjes en toen een run… Bij het aanslaan weer mis. De makreel was licht beschadigd maar verder geen diepe “wonden” in het vlees. Klaas kwam nog even langsrijden met de auto en ik nam van de gelegenheid gebruik om snel even een nieuwe batterij voor mijn telefoon te komen. Dat is het voordeel van midden in de binnenstad vissen hahaha. Bij terugkomst had hij ook een misser gehad.

In totaal volgde er nog 6 missers toe ik besloot om er een tweede stinger bij te prikken. Dit leverde direct een flinke aanbeet op die bleef hangen. Met net geen 90 een mooie vis.

snoek snoeken roofvis vinnig doodaas

Tweede snoek die geland werd

 

 

Er volgde nog 1 misser… tja… Het werd tijd om naar huis te gaan.

Later belde Klaas mij op en vertelde dat de stek waar ik zat wekelijks door een aantal bekende snoekvissers wordt bestookt met doodaas. Dat verklaart dan ook waarom de snoeken met uiterste voorzichtigheid aanbeten…. een dressuur op doodaas.

 

Danny Sin

 

Eerste vis riant vanaf het terras