Snoek acrobaten op de machtige Maas.

Acrobaten

We zitten inmiddels midden in de zomer en de Maas blijft trekken. Ik vis dus minder op de gebruikelijke plassen. Na werk rij ik weer naar Toine en de Maas is weer ons doelwit. We willen snoeken vangen en als we roofblij zien jagen daar gericht op vissen.

Er staat een pittig windje en het is hoog water. We beginnen met het uitgooien van een ondiep talud, het water loopt hier van 30cm naar 80cm en er staat een waanzinnig harde stroming op. Vorige keer verspeelde ik hier een mooie snoek, deze schoot los tijdens het springen. Na de derde worp was het weer raak, precies op het talud. Een leuke snoek had mijn 4-delige Pike Fighter gegrepen.

We trollen verder op de Maas en krijgen zo nu en dan aanbeten van snoek. Het zijn geen grote vissen maar ze knallen er op als gekken. Ondiep lopend aas doet het goed, Toine vangt ze met Svartzonker en ik op een 4-delige Pike Fighter.

snoek-snoeken-roofvis-vinnig-toine

Toine had meerdere snoeken op de Abu Garcia Svartzonker

Bever
De omgeving is hier echt geweldig, een dikke bever kwam voorbij zwemmen. Dit maak je bij ons op de plassen echt niet mee. Snel maakte ik een aantal foto’s met mijn iPhone. Zo dichtbij de boot, genieten en nog eens genieten.

Deze bever was bang voor niets en niemand

Deze bever was bang voor niets en niemand

Acrobaten
We vervolgde onze trip en Toine haakte weer een echte acrobaat, een schoonspringer. Deze maakte mega salto’s en jumps, ik had m’n iPhone nog in de hand en schoot er een paar leuke foto’s van.

snoek-snoeken-vinnig-jump

Jump!

 

vinnig-snoek-roofvis-salto

Salto!

Aan het eind van de avond stond de teller op 6 snoeken, ieder 3. Helaas geen echte grote vissen, maar het mocht de pret niet drukken. Mijn eerste rivier metersnoek moet dus nog steeds komen.

Toine met de acrobaat

Toine met de acrobaat

Mijn grootste van de dag

Mijn grootste van de dag

De machtige rivier de Maas wordt vervolgd.

Klaas Hoogduin