Roofblei op de plassen. 01-11-2016

Roofblei op en rond de plassen.

 

Het is nu zo’n 15 jaar geleden dat ik m’n eerste roofblei ving op “ons” water. Ik ving deze met maden tijdens het vangen van aasvissen, dit betrof een visje van ca. 20 cm. In de loop der jaren hoorden we over de eerste vangsten van roofblei op kunstaas. Een aantal jaren terug kwam de eerste blei bij mij in de boot, Danny ving een roofblei van 69cm op een plugje van Rapala. We waren totaal verbaast en blij.

danny-bleoi

Danny met de eerste roofblei op de plassen.

Het jaar er op was ik aan de beurt. Tijdens het trollen in de herfst kreeg ik een megabeuk op m’n SuperShadRap. M’n hengel krom als een hoepel en na een ferme korte dril had ik ook m’n eerste roofblei gevangen op kunstaas. En wat voor een, modder vet en 81 cm.

1_roofblei_vinnig_snoek_snoekbaars-1024x768

Monster vette blei van 81 cm.

Het jaar er op bleef het bij mij op de boot stil wat roofblei betreft. Ik vis ook met vrij groot aas en verklein daarmee mijn kansen op roofblei aanzienlijk. Ach, ik ben en blijf toch een echte snoekvisser.

Een aantal weken terug was Rutger met Ricardo op pad. Na een stille ochtend met doodaas sleepte ze met kunstaas terug naar huis. Rutger zijn Rapala pug werd tijdens het trollen kei hard gegrepen. Hierna volgde een ferme dril en werd er weer een mega roofblei geschept. Met maar liefst 84cm een echte bak. Niet zo dik als mijn 80er maar wel een stuk langer.

 

rutger-roofblei-1-roofvis-snoek-baars-snoekbaars-big-game-vinnig

Super blei.

Ik vraag me af of dit nu incidenten blijven. Of zullen we uiteindelijk ook hier gericht op roofblei gaan vissen?

rutger-roofblei-2-roofvis-snoek-baars-snoekbaars-big-game-vinnig

Nog een keer omdat we ze niet elke dag tegenkomen.

Klaas Hoogduin