Riviersnoek… En nog veel meer snoek geweld op Svartzonker…

De machtige Maas 

De machtige Maas, een nieuwe stek, we gaan pionieren op een120+ stek (volgens Toine).

Vandaag gaan Toine en ik geen aas testen, we hangen er gewoon Svartzonkers aan omdat ze goed vangen. Vooral ik begin heilig te geloven in dit ondiep lopend aas. Met name die grote rode hybride is al heilig verklaart door mij. Een van onze vismaten verklaart ons voor gek, te warm geweest en dat werkt niet op die stek die jullie willen uitproberen. Toch willen wij die stek uittesten, we weten uit verhalen dat er elk jaar een aantal monsters afkomen. En willen er gaan knallen voor de herfst drukte!

 

Lastig Getrailerd en toch die mega snoek

Mn laarzen liepen tijdens traileren gelijk vol.. Lachend dacht ik waar zijn we nu weer aan begonnen..

Het water is kraakhelder en er staan aan de ene kant van de rivier veel planten, het is onze eerste keer hier. En wij denken dat dit (de planten kant) de plek/stek moet zijn. Na 2 uur boven de planten trollen en uitgooien nog geen stoot gezien. We beginnen spijt van onze keuze te krijgen, waarom zijn we hierheen gegaan terwijl we vorige week elders goed vingen. We besloten toch die overkant nog uit te trollen. Een zandbodem zonder planten, dit kan niet goed zijn. Toine haakt snel een klein snoekje voor een kribvak. De zon zakt sneller en sneller. Na 20 minuten haak ik op mijn svartsonker toch een mooie vis. Deze heeft het aas volledig opgeslokt. We maken er een paar foto’s van.

Opgeslokt

 

Foto2 mooie snoek op svartsonker

 

Gelukkig lukt het mij om deze zonder de betonschaar te onthaken. Pfff wat grijpen ze dat ding (Svartzonker) zonder genade en zo gulzig! We gaan verder langs deze onbegroeide zandkant, plots een mega beuk op mijn Svartzonker hybride…..my god… :”Uuhhh. Toine dit is groot!!” Brul ik. Hengel als een hoepel en niets te zien, geen gespring, alleen maar m’n slip die lijn blijft geven. Deze blijft diep en neemt lijn, veel lijn. Toine zet z’n “auto pilot” anker vast. Maar deze vis neemt veel lijn, en dat in standje vast! M’n st croix buigt en buigt.. Pfff wat is dit? Mijn 14 jaar oude abu C3 piept en schokt in z’n voegen. Deze moet snel vervangen worden bedacht ik meteen. Na 5 minuten krijg ik controle en komt er echt een te brede hoge brute snoek boven. “Jezus!” Brullen wij beide! Toine ving vorig jaar meerdere 120+ vissen op de Maas, maar ook dit was voor hem ook een erg brute vis. Die kop zo groot… Brrrr.. Scheppen die bak, en hebbes! Snel maar de de kant, de Svartzonker hybride was onzichtbaar, diep in deze kliko verdwenen.

Wat een Kliko

 

Monster

 

 FOTO 4 wat een omgeving

 

Deze haalt de 120 makkelijk denken we, maar op de plank blijft ze, wat we ook doen slechts 119cm. Het is September en nu al zo dik, hoog en breed! Geen schub verkeerd! Prachtige tekening en met rode staart, Geweldig! We onthaken haar en schieten nog een aantal foto’s en ze zwemt weer terug naar haar domein. Beide staan te springen van extase.. Mijn pr voorbij en dat op de Maas! Geweldig! We ruimen de boot op en trollen verder. Uhhhh verder? Na 20 seconden buigt Toine zijn hengel mega krom, hij brult “hangenen”.. Ook dit is heel groot.. Maar na een minuut op eens los….”K&t! F#%ck!!!”

Wat is hier op die zandbodem aan de hand?

Toine herpakt zich en na nog geen 70 meter verder weer “BAM!’ Weer een bulle bak heeft zijn Svartzonker gegrepen, deze wordt deskundig uitgedrilt en ook op hetzelfde strandje geland. Weer een meter+bak! Een totaal andere vis, veel solider en strakker (minder dik) dan die 119 van hiervoor. Geweldig! De zon is bijna onder en we maken er foto’s van. Weer die Svartzonker volledig geïnhaleerd! Wat een aas is dit!

Toine heeft ook z’n metersnoek.

IMG_1594

De nacht valt snel en we traileren in het donker…  Een avond na werk om niet meer te vergeten. Twee meter bakken waarvan er een echt legendarisch is, mijn pb op de Maas!

Niet gewogen, maar wat zou ze hebben gewogen? Gelukkig had ik volkmar strikkens z’n weeg formule nog op m’n iPhone staan.. En 16,2 kg! Dus meer dan 30 Nederlandse ponden!!! Yes een echte bak! Yahoooooo!!!!

 

Klaas Hoogduin