Ochtendrood brengt snoek in de boot

Vroeg op de snoek snoeken roofvis

Danny en ik hadden weer een ochtend actie gepland om op snoek te jagen. De wekker stond veel te vroeg en wij zaten om 04:45 al op de plassen. Het zou ’s nachts goed afkoelen, dus zou het goed mogelijk zijn dat de snoeken bij zonsopkomst zouden losgaan.  Later op de dag zou de temperatuur opgaan lopen naar 30 graden, tegen die tijd zouden we al op het terras zitten met een koud biertje.

 

snoek snoeken snoekbaars roofvis

Niet normaal, genieten van de zonsopkomst

Fonteinkruid.

Ik wilde naar een plek waarvan ik in de loop der jaren het fonteinkruid heb zien aangroeien op de dieptemeter. Ik heb vertrouwen in die spot en vang daar de laatste tijd altijd vis. Het plan was om zigzag over de plantenbedden te trollen met ondiep lopend kunstaas. Met ondiep bedoel ik niet dieper dan 50 cm.  Het is snel raak., de eerste was voor Danny; een snoekbaars van ca. 45cm werd naast de boot vrijgelaten. Hierna was het mijn beurt; een leuk snoekje had zich vergist in een roze Grinder.  Dat ding had ik al jaren liggen en nog nooit mee gevist! Ontmaagd noemen wij dat. Bloed aan de haak!!

 

 

snoek snoekbaars roofvis baars

Grinder ontmaagd!

De volgende ronde over het kruid was het Danny die met een kromme hengel stond. Na enkele korte runs lag ook deze in de boot .  Weer een leuke snoek werd onthaakt en gefotografeerd. Hierna was het stil. Geen stoot , niets…. Dus wegwezen hier.

 

snoek snoekbaars roofvis baars

Danny goed bezig

 

Bruggen en versmallingen

De snoeken liggen in deze tijd van het jaar ver uitelkaar, maar jagen wel altijd bij bruggen en versmallingen. Dit gold ook voor de resterende vistijd,  ik ving nog 2 stropdasjes (lees kleine snoek) 1 onder een brug en de ander bij een versmalling precies langs waterlelies. Danny scoorde nog een baars onder een brug.

 

 

snoek snoekbaars roofvis baars

Brugbaarsje

 

Rond 11 uur nam de temperatuur tropische vormen aan en werd het voor ons tijd om naar huis te gaan. Zo kun je in de zomer tijdens de vroege uurtjes toch een visje vangen. Alle gevangen vissen zwommen in goede staat weg en hadden dus nog geen last van de mogelijk te hoge watertemperatuur. De grote vissen gaven helaas niet thuis, maar die zonsopkomst maakte het vroege opstaan meer dan goed.

Bekijk onderstaande link met video van een spectaculaire drill.

vinnig roofvisTV

vinnig roofvisTV

Klaas Hoogduin