Nederlands team  OWC Big Game in Costa Rica

Tijdens Visma de officiële presentatie Nederlands eerste team ooit  op Offshore World championship WK big game Costa Rica, Quepos

Mijn broer en ik hadden het NK big game 2015 gewonnen, hiermee kwalificeerde wij ons voor het WK big game in costa Rica. Wij hebben met secuur een team van bekende en goede big game vissers samengesteld om een goede kans te maken op het WK.

HET TEAM

  • Klaas Hoogduin
  • Hein Hoogduin
  • Roderik Bolle
  • Fred van Beusekom
  • Pierre Bronsgeest
  • Toine van Ierland
  • Peter Ouwendijk

Verder werd er natuurlijk gezocht naar de juiste sponsoren om dit kostbare WK daadwerkelijk te kunnen verwezenlijken. De eerste sponsor was natuurlijk snel gevonden PENN (Pure Fishing), wij hadden namelijk het NK gewonnen tijdens de PENN Challenge en zullen dus ook als team Penn challenge naar buiten treden. Ook  Mercury steunt ons en zullen wij op onze kleding dragen.  Noemenswaardig is het dat het mijn 2e keer in costa Rica zal zijn, in 2008 had hadden mijn broer en ik ook in Quepos huisgehouden.

Big game snoek snoeken roofvis vinnig

Quepos 2008, Hein en Klaas Hoogduin

De officiële pers presentatie tijdens de visma 2016

Als team kwamen we samen in de stand van HENGELDISCOUNT GIGANT, daar stond een aparte PENN afdeling waar de eerste groepsfoto werd gemaakt. Het was goed om het team weer  samen te zien. Helaas kon Roderik Bolle er niet bij wegens familie zaken.

roofvis big game snoek snoeken vinnig

In wk outfit, PENN wij zijn er klaar voor!

Hierna werd de groep verplaatst naar de Mercury stand en werden we weer gepresenteerd aan de pers.

Nu zonder colbert, Mercury wij zijn er klaar voor!

Nu zonder colbert, Mercury wij zijn er klaar voor!

Tactiek

Als team komen we regelmatig samen om tactiek en strategie te bespreken. Tijdens heerlijk eten en mooie flessen wijn bouw je snel een hechte band op.

snoek snoeken vinnig roofvis Big Game

Tijdens een van onze vele meetings

De strategie is als volgt, op het wk zullen we vooral achter de zeilvissen aan gaan en proberen marlijnen te ontwijken (dat kost te veel tijd). We gaan als team wisselen op de WKboot de deelnemers die dan niet op de WKboot zitten vissen op een andere boot  op roostervis.  Zo houden we de WKboot  fit en scherp.  Verder wordt al ons wedstrijdmateriaal geleverd door PENN.

Nog een maand en dan is het zover, Costa Rica wij komen er aan.

 

Klaas Hoogduin

Team vinnig.