In den vroege morgen brengt de zomer snoeken met zorgen

Dit is een kort verslag over een vroege ochtendsessie. Ik vis in de zomer vaak bij zonsopkomst, dit omdat de watertemperatuur iets lager is, waardoor ze dan vaker eten dan bij hoge zomerse temperaturen.

Alleen op de boot

Vandaag was ik een keer alleen op de boot, heerlijk doen wat ik zelf wil, geen meningen die mijn plan verstoren. Ik ging voor grote vis, op de voor mij bekende plassen. Eerst met ondiep lopend kunstaas tussen de bedden fonteinkruid slepen. Aan de ene hengel een spinnerbait en de ander de Esox van Lucky Lures. Na de derde ronde over het kruid was het eindelijk raak op de Esox. Een prachtige vis van 74cm had hem te pakken.  Snel een fotootje en verder.

tussen de planten vandaan gehaald

tussen de planten vandaan gehaald

De wind begon wat toe te nemen en ik zocht een rustiger stuk van  de plas op. Op de nieuwe stek aangekomen was het vrijwel direct raak. Na een flinke beuk, kwam al snel een vis boven met een brute kop en heel dun lijf waarop meerdere wonden en bloedingen waren te zien. Dat de hete temperaturen slecht zijn voor de snoek weten we allemaal, maar deze was er heel slecht aan toe. “Magere Hein” noemde ik haar. Snel een foto met de zelfontspanner en een aai. Deze vis moet snel terug. Na een tiental seconden gereanimeerd te hebben zwom ze gelukkig toch weg.  Ik was er wel blij mee, met 95cm toch een behoorlijke vis….

In den vroege morgen brengt de zomer snoeken met zorgen

In den vroege morgen brengt de zomer snoeken met zorgen

Hierna ving ik nog een vis in de 70cm Deze was  duidelijk in betere conditie.. Die “Magere Hein” zat nog in m’n hoofd. Danny ving een aantal weken terug ook al zo’n mager scharminkel. Iets gaat er niet goed, waarschijnlijk toch de hitte… Hmmmm… Ik ga maar naar huis…

Klaas  Hoogduin