Metersnoeken geweld met Dennis.

Metersnoeken geweld met Dennis Veug.

 

Eindelijk weer eens met Dennis op pad. Door het warme weer en geplande vakanties konden we de dagen niet goed op elkaar afstemmen. De temperaturen begonnen te zakken dus kon er een avond en een ochtend worden ingeroosterd. Dit bleken memorabel goede dagen te worden.

Raymarine axiom9 RealVision 3D™-sonar.

Ik heb mijn nieuwe boot ingericht met Raymarine fishfinders, in het bijzonder die AXIOM9 RealVision 3D™-sonar is echt geweldig en heeft mijn vangsten echt laten toenemen. Ik kan met die 3D scanner precies de taluds volgen, je ziet de drop gewoon aan een kant op het scherm en kan direct reageren als het talud grillig is.

 

raymarine

Aan de linker zijde zie je het talud oplopen terwijl op je normale schermen niets ziet.

Avond, 1 met Dennis.

 

We begonnen met topwater, plantenrijke zones werden uitgegooid en afgetrold. Geen stootje zagen we. Dennis had een matige seizoen start en dit leek weer zo’n avond te gaan worden. Om maar iets te vangen trolden we een bekende vaart af, ook hier geen stootje… Bizar, want vorige week waren de vangsten hier nog goed. Het laatste uurtje besloten we op een andere plas het talud met mijn Axiom aftetrollen. Dennis zijn hengels aan de ondiepe kant en mijn hengels aan de diepere zijde van het talud. Het duurde niet lang voordat het los ging. Dennis ving een aardige snoek en daarna knalde zijn hengel zo krom als een hoepel, “ dit is een grote” brulde hij, en los. F#$@CK.. K&T..

 

zon en snoek

Leuke snoek voor Dennis. We hadden liever die andere op de foto.

 

Wat baalde hij! Maar deze tegenslag duurde niet lang en nog geen 10 minuten later klapte weer zijn hengel dubbel. Nu was het een mega mooie snoekbaars die zich in een shadrap had vergist. Na stevig mokken mocht deze op de foto.

snoekbaars dennis

Menig verticaler is hier jaloers op.

Hij wilde de volgende aanbeet aan mij geven, maar ik zei dat mijn beurt nog wel zou komen. En ja hoor, weer klapte Dennis zijn hengel dubbel. Dit was een grotere vis. Na een ferme dril kom ik haar scheppen en op de plank was 102cm! YEAAAAAAHHHHH! Een dikke metersnoek voor Dennis. Juichend en springend, als 2 kleine kinderen, stonden we in de boot.

metersnoek dennis SSR

lekkere meterbak voor Dennis.

Ik vond het nu wel genoeg geweest en zei dat ik de boot via de andere kant zou varen waardoor mijn hengels aan het ondiepe deel van het talud zouden zitten. Het duurde niet lang of het ritueel herhaalde zich, dubbelklappen de hengels met gierende slip. Ik ving vrij snel 2 pracht snoeken, met als grootste een hele mooie 107,5cm.

 

snoek SSR avond

Nu gingen mijn SSR’s langs het ondiepe deel van het talud.

 

107,5 snoek ssr

Een hele sterke 107,5 cm snoek. Genieten en nog eens genieten.

 

Het werd snel donker, maar we wilde nog niet stoppen. Wat een top avond. In het donker vangen we vaak nog snoekbaars uit het hoogste segment. De zon ging onder en ik kon in het donker met mijn axiom nog steeds het talud prima volgen. Op eens, in het donker, toch nog die aanbeet. We waren er van overtuigd dat het een snoekbaars zou zijn, maar het bleek een wat magere nachtsnoek te zijn.

nacht snoeken

nachtsnoeken kan met de AXIOM van Raymarine.

 

 Ochtend, 2 met Dennis.

Na onze top avond waren we gespannen voor onze ochtend sessie. Door die nachtsnoek vangst besloten we heel vroeg te beginnen, je weet maar nooit. In het donker werden de handen geschud en gingen we direct op koers naar de stek waar het die vorige avond los ging. Het talud werd gevonden en het was snel weer raak, in de schemer stond Dennis weer met een kromme hengel. Een prachtige “darkness” snoekbaars mocht even poseren en kreeg snel weer de vrijheid.

darkness snoekbaars

Het is zo spannend in het pikkedonker beet te krijgen. En dan komt er een bak van een snoekbaars boven.

De volgende aanbeet liet wat langer op zich wachten dan we gewend waren, maar uiteindelijk mocht ik ook met een mooi getekende snoek op de foto.

 

snoek roofvis tekening

Mooie tekening en SSR weer helemaal verdwenen.

We vervolgde het talud en bleven om de beurt vangen. En het was weer Dennis met een mooie snoek op de SSR, vooral die rood witte SSR bleek het goed te doen.

Ze zien er hier allemaal anders uit.

Ze zien er hier allemaal anders uit.

 

Toen ik weer beet kreeg voelde het eindelijk weer groter aan. Een snoek die lekker over de 90 ging spartelde flink met diepe runs. De SSR was weer eens volledig geïnhaleerd.

 

mooie 92 cm

prachtige snoek op de super shadrap.

De tijd begon te dringen, ik had in de middag nog een andere afspraak staan. We waren eigenlijk nog niet uitgevist maar ik moest met tegenzin de ochtend eindigen. Toen ik thuis aankwam bleek Dennis terug te zijn gegaan met zijn eigen boot. Hij had roofviswedstrijd DeNieuweVispas 2018 gewonnen en heeft zelf dus ook een Raymarine Axiom RealVision 3D™. Hij zocht dezelfde taluds op en belde me af en toe voor een paar tips. Een grillig talud volgen bleek iets lastiger dan alleen naar het schermpje kijken. Na een paar kleine instructies bleek het goed te gaan, en belde hij mij 5 min later juichend op. Een prachtige 112cm had zijn SSR verschalkt. Wat een geweldige vangst weer.

dennis met 112 snoek.

Dennis was niet voor niets terug gegaan.

De beleving blijft geweldig als er een code is gekraakt.

Klaas Hoogduin