Laatste roofvis uurtjes.

De zomertijd is reeds begonnen en dit maakt het mogelijk om nog een avond na het werk op pad te gaan. Snel naar huis racen en de boot in springen. Niet te veel spullen meenemen en gaan. Op deze manier heb ik nog 2 uurtjes te vissen. Ik vis op roofvis en niet per definitie op snoek en alle roofvissen worden door mij netjes behandeld en na foto teruggezet. Ik besluit vandaag enkel te trollen en hang er een SSR en een Bulldawg magnum aan. Op de eerste plas blijft het stil, dit ondanks dat ik scherp het talud volg. Op de tweede plas komt na 1,5 uur vissen toch die beuk, mijn slip ratelt er op los en ik grijp naar mijn steunhengel, en los…… F@#$CK!!!! Ik herpak me en na 10 minuten is het mij handhengel die diep doorbuigt, ik sla uit reflex nog aan en hangen. Een mooie snoek heeft zich in mijn goudvis SuperShadRap vergist. Heerlijke dril volgde, de snoeken beginnen weer meer weerstand te geven.

Knipsel.JPGssssssss

waarschijnlijk mijn laatste snoek van het seizoen.

Na een foto met de zelfontspanner werd de snoek in goede conditie teruggezet. In deze tijd meet ik de snoeken vaak niet, dit om de zwangere dames ze zo snel mogelijk weer te laten zwemmen. De zon zakt langzaam achter de wolken en ik drink in alle rust een biertje en eindig zo de dag. Genieten!

IMG_7934

Biertje en snoek, het kan niet beter.

 

Klaas Hoogduin