Paar avondjes op snoek

Op zoek naar snoek

De watertemperaturen zijn hoog en de koperen ploert staat fier aan de hemel. Zoals we weten is er dan niet veel roofvis te vangen. Zeker niet in het gebied waar wij de laatste maanden actief vissen. Toch weten we dat de avonden wel vis kunnen opleveren. Met een watertemperatuur van zo’n 22 graden Celcius zijn we gaan varen. We hebben vooral veel kleine pluggen meegenomen zoals Salmo Hornets en Rapala Minow Raps. We weten dat deze plugjes vaak ook flinke baarzen en snoekbaarzen kunnen opleveren. Klaas vist met een heel lichte baarshengel en een Salmo Hornet en ik met een iets zwaardere hengel waaraan de Rapala Minow Rap hangt en af en toe een Super Shad Rap. We varen af naar een voor ons bekende snoekbaars vaart.

Onderweg naar de vaart is het na honderd meter raak. Een klein baarsje meld zich aan. 5 minuten later op de vaart wederom een knal op Klaas zijn Salmo. Dit keer een snoekbaars. Bij het onthaken merken we op dat de snoekbaars  een “tumor” zo groot als een knikker op z’n oog heeft. Infectieziekte door hoge watertemperaturen… wie weet.

snoek

Infectie op het oog?

Een stropdasje (kleine snoek) meld zich ook nog even aan op mijn hengel. Het loopt maar de vangsten blijven klein

snoek

Stropdasje

We zijn midden op de vaart. We moeten daar de motor bijna stationair laten lopen om onder een lage brug door te kruipen. In het verleden heeft deze brug al eens een double strike snoek / snoekbaars opgeleverd. We zijn dus alert. “Hangen” roept Klaas, terwijl we onder de brug uit proberen te komen schiet mijn hengel ook krom. “Beet”!!!  Eenmaal onder de brug vandaan kunnen we drillen. Het resultaat is een baarsje en een snoekbaars.

Double Strike snoekbaars baarsje

Double Strike snoekbaars baarsje

We varen nog een keer terug en krijgen onder de brug weer een aanbeet op mijn hengel. Weer een snoekbaars.  Deze plek levert ’s avonds goed op en is een mooie stek. Na 30 meter is het weer raak, snoekbaars!

IMG-20140701-WA0001

IMG-20140701-WA0000kopie

We stoppen ermee voor de avond. De tweede avond doen we hetzelfde ritje nog een keer. Op de vaart aangekomen weet Klaas direct een snoek te pakken op de Super Shad Rap “goudvis”  De goudvis doet z’n naam (super) eer aan.

Verder heeft Klaas die week nog met een aantal vismaten het water afgevist. Dit leverde de nodige visjes op. De grootste vis werd door Klaas gevangen, een aardige snoek.

snoek

Rutger

IMG-20140701-WA0013

René

René

snoek

Ricardo, jong talent

Dit gaat de goede kant uit

Dit gaat de goede kant uit

Al met al vielen de vangsten op groot aas tegen. Op kleine pluggen echter werd aardig gevangen. Meestal snoekbaars en en baars en niet de snoeken waarop we hadden gehoopt. Toch wist Klaas op een dode baars de bovenstaande snoek in de boot te krijgen. Dat maakt de week bijna goed!

Volgende keer beter!
Danny Sin