Kastelen op de plassen

Kastelen op de plassen.

Het is al een tijdje terug dat ik iets op de website heb geplaatst. Dit omdat ik heel veel heb gevist en de foto’s voorliepen op de tekst. Dit heeft mij doen besluiten om 3 stukken te schrijven.  Dit eerste stuk gaat over snoekbaars, geen gewone maar kastelen. Het 2e stuk zal gaan over snoek. Dikke metersnoeken werden er gevangen, dus hou de site in de gaten. En het laatste stuk zal gaan over zeebaars en mogelijk wat andere visserij.

schemeren

Als de schemer begint gaan wij opzoek naar kastelen.

 

Dit jaar hebben Dennis Veugelers (BFT) en ik voor het eerst gericht op grote snoekbaars gevist. Ik ben een echte snoekvisser en waarom heb ik hier dan gericht op gevist? Omdat ik nog nooit een 90+ vis heb gevangen, mijn PR staat al bijna 7 jaar op 84,5 cm en dat is mij een doorn in het oog. Wat ons opviel is dat deze vissen vooral ’s nachts of in de schemer te verleiden waren. De juiste presentatie van het aas is belangrijk, wij vingen ze met de Roach van savage gear. Dit aas loopt zo natuurlijk dat er geen dressuur op kan ontstaan. Ons motto was in het donker trollent meters maken en wachten op die mega beuk. En die beuken kwamen, hengels krom als een hoepel en ratelende reels. Grote snoekbaars blijft diep en dat in het donker, spannend.

PR aan diggelen!

Mijn PR werd verbroken en ik ving echt een bak van een kasteel, met 91 cm echt een monster. Een duistere donkere vis werd tegen de schemer kundig door Dennis geschept.

91 cm zander

PR aan diggelen!! Wat een pracht vis.

 

Ook Dennis wist tijdens de snoekbaars sessies enkele dikke bakken te vangen. Zijn grootste werd midden in de nacht trollent gevangen, met 81 cm ook een hele grote vis. Zijn PR staat al jaren hoog in de 90, maar wankelt, we hebben aanbeten gehad waar we het liever niet over hebben…..

dennis 81

Dennis ving deze hele dikke bak midden in de nacht!

 

dennis snoekbaars

De schemer geeft soms vinnige plaatjes. Dennis weer met een pracht vis.

Ik heb er weer een nieuwe hobby bij, kastelen jacht! Het mooie is dat je het goed kunt combineren met snoekvissen, je begint eerder of je gaat langer door. Darkness rules.

Klaas Hoogduin