Kaapverdie 2017.

De Pennchallenge en het NK-biggame.

Een van mijn jaarlijkse visreizen is de Penn CHallenge. Ik doe hier al 9 jaar aan mee en de afgelopen 4 jaar eindigden ik en mijn broer altijd in de top 3. We waren nederlands kampioen en vertegenwoordigde Nederland op het ofshore World championship in Coasta Rica.

Dit jaar zag alles er weer fantastisch uit. Tijdens het voor vissen werden de eerste mooie marlijnen gevangen. Ik wist er een te pitchen van 550 LBS wat een geweldig sport (stand up).

marlin2017

Het blijven mooie vissen, de blauwe marlijn

 

 

Mijn broer en ik hadden tijdens de boten loting minder geluk, eigenlijk de slechtste loting van alle teams. En dat hebben we geweten. De eerste 2 dagen van het toernooi zagen we niet één vis. Dit terwijl de andere boten lekker aan het vangen waren. Dit leverde ons grote frustraties op. Dag 3 ging het beter, we vingen ieder weer een marlijn.

jumpkaapbo

Springen en nog eens springen.

Maar de reeds opgelopen achterstand ten opzichte van de andere teams was te groot geworden. Toen we dag 4 weer geen vis zagen besloten we het roer om te gooien. We moesten de eer redden. Er is ook altijd een prijs voor de grootste non-billfish, deze moet minimaal 20 kg zijn.  Er was tot nu toe nog geen non-billfish boven de 20 kg gevangen., dus besloten wij die dag niet op marlijn te vissen maar juist op grote wahoo’s. Op wahoo  vis je meer inshore. Er werden grote rapala’s en halco’s met staaldraad aan lichter materiaal gehangen en we bleven dus meer inshore vissen.  Onze tactiek bleek te werken we vingen die dag 3 dikke wahoo’s .  Eerst ik met 18,5 kg (net niet zwaar genoeg), daarna mijn broer met  19,5kg (net niet zwaar genoeg) en als laatste ik weer met 20,5kg (eindelijk boven de 20 KG). Yahooo wat een wahooo! Mission accompisched !

wahoo biggame

18,5 kg is niet genoeg.

 

wahoo biggame

19,5 kg is nog steeds niet genoeg.

wahoo biggame

Hebbes, 20,5 KG wahoo

heavy nonbill

Toch een prijs: heaviest non billfish.

Klaas Hoogduin.