Vissen in Indonesië

Korte vakantie

Ik ben Ricardo van Oudenhoven en woon in Jakarta. Omdat het water in en om Jakarta is leeggevist door dynamietvissers kun je eigenlijk alleen vissen op zee.

Twee weken geleden zijn we op vakantie naar Sulawesi/Manado/Bunaken geweest. Natuurlijk was ik daar weer gaan vissen. Dit keer was het trollen in een heel smal bootje (kanoachtig) met een dakje er boven dat niet hoger is dan 1.50 meter. Ze hadden natuurlijk ook geen trol spullen dus was ik met mijn eigen gear gegaan.

De visdag
We hadden 2 uur gevist zonder succes, dus gingen we naar een plek waar ze verticalen, waar ik een kleine koraal grouper ving. Na een uur verticalen gingen we terug trollend naar het hotel. Omdat het al wat donkerder werd deed ik mijn “Super Shad Rap Red Head” er aan. Ik liet de lijn 100 meter achter  de boot lopen.  Na vijf minuten kwamen we langs een hoek van het eiland waar veel golven waren. Toen voelde ik het, een sterke aanbeet. Hij ging direct door de slip heen. Gelukkig heb ik een hele goede en sterke hengel en molen, namelijk de Penn Battle 7000, want anders zou ik de vis niet binnen hebben kunnen halen. Twee keer ging de top van mijn hengel onder water waar ik hem dus ook bijna had verloren. Na een flinke drill had ik hem eindelijk binnen, het was een Dog Tooth  Tuna .

snoek_snoeken_roofvis_vinnig_big_game

Mijn eerste Dog Tooth

Deze tonijnsoort staat er bekend om dat ze moeilijk zijn om binnen te halen.  Ze zwemmen namelijk heel snel naar beneden waar ze vaak los komen. Wanneer ze uitgeput zijn worden ze vaak ook nog eens gepakt door haaien.

Na deze vis geloof ik wat meer in het vissen in Indonesië, maar in Nederland kan je nog steeds beter vissen.

Groeten,
Ricardo van Oudenhoven