Heren snoeken op Lough Erne Ierland

Watermill fishing lodge

Watermill fishing lodge (lough Erne) is wat mij betreft een van de mooiste locaties om snoeken te vangen. Ik werd uitgenodigd door Peter Ouwendijk, een goede vriend en vismaat. Peter vangt hier al jaren grote snoeken en vond dat het tijd werd om hier samen te vissen. Het is dus de eerste keer dat ik hier vis, alles is nieuw voor mij. We worden van Belfast Airport opgehaald door eigenaar Pascal, een goede vriend van Peter. Wat een service! Gedurende de 1,5 uur durende trip vanaf het vliegveld worden de vangsten van de afgelopen dagen doorgenomen. De vangsten zijn goed volgens Pascal. De snoek heeft net gepaaid en is los.

Hier zaten we. Kijk voor meer info op www.bigpikefishingireland.co.uk

Hier zaten we. Kijk voor meer info op www.bigpikefishingireland.co.uk

 Herensnoeken

Herensnoeken noem ik het maar. Er wordt hier “high end” gevist. Prachtige kamers op een top lokatie, beste visboten (triton bassboat met 80 PK en electromotor met ipilot) met de meest geavanceerde fishfinders, fantastisch eten in Pascal zijn eigen restaurant (sterren kwaliteit), dikke wijnen en met als klap op de vuurpijl in het restaurant een 3 meter diep aquarium waarin meerdere metersnoeken rondzwemmen. Dus geen blokhut met campinggasbrander, nee wij gaan herensnoeken.

snoek snoeken vinnig roofvis big game

Wat een pracht gezicht, topmateriaal in de mooist denkbare omgeving

 De snoeken

We hebben drie volle dagen gevist. Het begon dag één moeizaam, we konden door slechte weersomstandigheden niet naar de topstekken. Slagregens en storm hielden ons op kleinere meren en vaarten. Toch wisten we die dag nog 11 snoeken te vangen. Wat opviel was dat de snoeken hier veel sterker zijn dan in Nederland, ze bleven springen en gaan.

vinnig-snoek-roofvis-big-game-snoeken-klaas-snoek

Met snoeken, allemaal van dit formaat, kan je dag niet meer stuk

Deze eerste matige visdag werd afgesloten in het fantastische restaurant van Pascal. T-bone steaks en andere heerlijkheden werden naar binnen gepropt. De plannen voor de volgende dag werden al aan tafel gemaakt, zou de wind gaan zakken? Een zonnetje misschien, of toch  doodaas?

Dag twee
Dag twee verliep heel anders, we konden direct naar de topstekken, het werd heerlijk weer. De taluds werden gevonden en plantenbedden werden afgegooid. Het liep als een dolle. De snoek was los! Uiteindelijk wisten we er 29 te vangen. Er zaten dikke mooie vissen tussen.

vinnig-snoek-roofvis-big-game-snoeken-klaas-snoek

De Screaming Devil van Peter liep als een dolle, de één na de ander dook erop

Wat een geweld hier in Noord-Ierland. De meeste vissen werden trollend gevangen. De Screaming Devil en Bulldawg Magnum waren duidelijk favoriet. Dit terwijl dag één vrijwel alles op mijn Super Shadrap werd gevangen. Doodaas hebben we niet meer geprobeerd, dit omdat het zo waanzinnig goed liep. Als je je eens zou realiseren hoeveel snoeken we door het springen hebben verloren, niet normaal. De dag werd natuurlijk weer in het restaurant afgesloten, heerlijk eten met dikke wijnen, Hmmmm TOP!

Dag drie
De laatste dag van deze mini trip zouden we op dezelfde wijze als dag twee vervolgen. Maar de snoek was weg….. Waar we ze gisteren nog eenvoudig konden vangen, kregen we nu maar enkele aanbeten. Dit terwijl de weersomstandigheden hetzelfde waren. Het werd weer sprokkelen en zoeken naar vis. Meerdere nieuwe stekken werden uitgegooid. Uiteindelijk ook maar doodaas naast de boot laten dobberen terwijl wij de kanten aan het uitgooien waren met jerkbaits. Dit bleek een goede keuze. Het lukte ons om zo nog vier mooie doodaas aanbeten uit te lokken. Hiervan wisten we er twee  te verzilveren. Aan het einde van de dag toch maar weer naar de stek van gisteren gegaan. En ja hoor het ging weer los.

vinnig-snoek-roofvis-big-game-snoeken-peter-blinde-snoek

Peter ving deze volledig blinde snoek op de Screaming Devil. Wat een rovers, blind en toch overleven. Oerkillers!

De snoeken sprongen weer in de boot. Er zaten net als dag twee weer hele dikke tussen. Ik ving ze zelfs op mijn Bulldawg Pounder, wat een geweld. Aan het eind van de dag hadden we er toch weer 20. ‘s Avonds werd er uitgebreid nagepraat onder het genot van meerdere flessen wijn. De rekening werd betaald en de plannen voor wederom zo’n topweekeind werden  gesmeed.

Top weekend

Terug kijkend heb ik een fantastisch weekend in Noord-Ierland gehad waarin Peter en ik 60 snoeken wisten te vangen, dit in drie dagen. Super materiaal, heerlijk eten en een gastvrije eigenaar. Wat mij betreft is dit echt een aanrader voor de vissers die een iets dikkere portemonnee hebben dan gemiddeld. Het is echt heren snoeken in Watermill lough Erne. Het bevalt me wel dat HEREN snoeken.

vinnig-snoek-roofvis-big-game-snoeken-klaas-snoek_2

Mooie vis in een fantastische omgeving, hier kom ik zeker terug!

Voor lezers en roofvissers die interesse hebben in deze luxe visserij “Watermill Fishing Lodge” op Lough Erne kunnen alle informatie terug vinden op:

Vissen: www.bigpikefishingireland.co.uk/

Restaurant: www.watermillrestaurantfermanagh.com/watermill_restaurant.php

 

Groet,
Klaas Hoogduin