Hawaii 2017

Vissen met Jackson Nicoll (Kinderacteur uit Johnny Noxville, JACKASS: bad grandpa) in Hawaï.

Ik had een boot geboekt in Kona Hawaii. Ik zou op blauwe malijnen vissen en gaan speedjiggen op amber jacks. Ik was op Hawaii voor 2 congressen en combineerde dat dus met enkele dagen BIG GAME.

Aanboord werd ik voor gesteld aan het team, een Kapitein en 2 dekkies. Een van die Dekkies was een ventje van zo’n 13 jaar en heette Jackson. Hij zou gespecialiseerd zijn in speedjiggen. Gedurende de de dag werd het mij duidelijk wie het was, een super bekende kind filmster.

Zie trailer bad grandpa: https://www.youtube.com/watch?v=_MSrAwfagG4

Als eerste gingen we trollen op blauwe marlijn en na een uur kwam die verlossende aanbeet. Honderden meters lijn werden er genomen en ik nam plaats in de stoel. Een grote vis die vooral diep bleef was gehaakt. Na 40 minuten drillen op 120 pond materiaal zette ik mijn slip iets strakker, en pats los….. KUUUUUUT……

Later op de dag ging ik jiggen met Jackson, we haakte de ene na de andere Amberjack op 200 meter diepte, dit met met jigs tot 430 gram. Geweldige aanbeten en heerlijke sport.

Knipsel.JPGamberrr

Veel van dit slag amberjacks op de jiggs

Jackson wist ze ook te vangen.

Knipsel.JPGjacksooo

Jackson is een super fanatieke visser!

Heerlijk die diepe dril. Maar wel vaart maken want de haaien grijpen hun kans.

jacksonkd

Net aan de haaien ontsnapt. zie de bijtwonden.

Verder zagen we die dag meerdere walvissen voorbij komen en passeerde we een baai vol dolfijnen… Op de terugweg haakte we nog een marlijn , maar deze bleef slecht 20 seconde hangen. Brrr spannend.

Knipsel.JPGdril

Drillen op 200 meter.

Gedurende de periode ben ik nog een keer op een big game boot geweest, die dag werd overheerst door haaien. Tijdens het jiggen werd vrijwel alles na haken er afgebeten door haaien.

peacock

Wat een mooie vis de peacock grouper. Die stippen!!!!

Verder heb ik op Hawaï veel vanaf de rotsen gevist. Daar ving ik veel baarsachtige op spinners, grote lepels en kleine plugjes. Met als kers op de taart een Peacock grouper.

 

Klaas Hoogduin