Hans verslaaft aan snoeken.

Hans verslaaft aan snoeken.

Afgelopen zaterdag was ik met Hans en Stephan op de boot. Ik vis eigenlijk nooit met 3 op mijn boot, ik vind het onrustig en spreek uit ervaring dat de vangsten daardoor ook minder zijn. Ik zou vandaag met Hans op mijn boot vissen en Danny met Stephan op een andere boot. Danny moest plots werken en kon er niet bij zijn. Hans en Stephan zijn wat minder ervaren vissers en die wilde ik niet aan hun lot overlaten.  Dus met zijn drieen op mijn boot. Het zou dus een gezellige dag worden en van scherp vissen was geen sprake. Biertje erbij en grappen maken, ach waarom niet.

IMG_7124

Hans en Stephan!

 

Klaas de kapitein

De sfeer zat er goed in, maar de vangsten bleven achter, gek he? Hans kreeg al snel een nieuwe bijnaam “Hans Pruik”, na 60 keer in de knoop te hebben gezeten. Doordat hij weer in mijn lijn zat brak ik ook nog een hengel…. Pfffff “Hans Pruik” aaaargh!!!!! Ik lach er maar om, het is slechts materie. De eerste stek leverde niets op en mijn fishfinder gaf weinig motiverende signalen.

Knipsel.JPGbraas

Brasem Hans.

Op naar de volgende stek, met 55 km per spoten we over de plassen. Hier zag het er wel belovend uit. Na 10 minuten was het raak, Hans zijn hengel boog diep (kan ook niet anders met zo’n prinsessenhengeltje) en hij dacht dat hij vast zat. Maar op den duur bleek er toch iets aan zijn kunstaas te zitten. Een brasem in zijn rug gehaakt… Hij was zo blij als een kind!

IMG_7039

Tijd om even te lunchen. Wat een regenbui!

Het bleef verder stil, geen snoeken. Op de buienradar zagen we een mega onweersbui komen en besloten om in een restaurantje aan het water te lunchen. Na een stevige lunch gingen we verder waar we gebleven waren. Na 10 minuten stond Hans weer met een krom prinsessenhengeltje. Een mooie snoek kwam vrij snel boven en Hans zijn PR werd verpulverd.

Knipsel.JPGhanssss

Hans met een nieuw Pr(etje).

IMG_7122

Stephan achter gelaten onder de brug, eindelijk met 2 man in de boot.

Hans was al blij met die brasem, maar deze snoek maakte hem nog meer hyper. Na een box en een slok berenburger gingen we verder. Gezien het slechte onstuimige weer besloten we een brug op te zoeken om daar 1,5 uur te doodazen. Stephan werd onder de brug achtergelaten en wij bleven in de boot.

Na anderhalf uur geen aanbeten. De dagen zijn nog kort en we besloten om nog een stek te proberen. Trollent werd deze afgevist en Ja hoor was het weer hans zijn prinsessenhengeltje die diep door boog. Dit was andere koek. Diepe loge runs werden er genomen het het princessen hengeltje boog tot in het handvat krom. Hans had iets groots gehaakt. Ik had aan zijn hengel een van mijn oude supershadraps gehangen en deze was door een dikke snoek gegrepen. Gelukkig kon ik de snoek snel scheppen en werd Hans zijn PR weer verpulverd!

IMG_7078

Hele mooie snoek voor Hans.

Even meten en AAAAi slechts 95 cm maar wel modder vet. Wat een mooie vis Hans. Gefeliciteerd.

Knipsel.JPGhans

Brute kop!

Knipsel

AUW AUW…..

Na het terug zetten van de vis zag de hele rood van het bloed, hans had de snoek niet goed vastgepakt en met zijn vingers tussen de tanden gezeten..

Maar het boeide hem niet! Hans stond te springen in de boot.  We viste  het laatste half uur uit en kwamen in het donker thuis.

Super gezellige dag met Hans en Stephan, maar nu weet ik het zeker 3 is te veel op een boot. Verder is Hans vanaf vandaag verslaaft aan snoeken.

Klaas Hoogduin.