Geen snoek, wel meerval

Een uurtje op snoek levert meerval op

De laatste jaren hoor je steeds vaker over meerval vangsten in Nederland. Ik had er zelf nog nooit een in Nederland gevangen. Hier niet ver vandaan zit een van de oudste meerval bestanden van Nederland en wij horen dan af en toe over verdwaalde vissen op kunstaas.

Vandaag was het dan eindelijk zover, ik was alleen op de boot en het water zag er erg troebel uit. Ik besloot na het werk een uurtje in de boot te gaan trollen om te kijken of ik nog een snoek of snoekbaars kon pakken. Ik had de stek waar Rene die net niet metersnoek ving al een keer afgevist zonder resultaat. Ik besloot de stek nog een keer af te vissen, nu speedtrollend (12 km/uur) met zware pluggen waarin meerdere knikkers. Het duurde niet lang en mijn slip gierde het uit. Ik kreeg m’n hengel amper uit de steun. Na een diepe dril kwam er een meerval boven, geen reus maar wel een pracht van een lelijke vis. Ik twijfelde niet en pakje hem bij de onderkaak en trok hem uit het water. Snel een paar foto’s met de zelfontspanner opmeten en terugzetten. Met 101cm een prima vis.

 

vinnig_meerval_snoek_juni_2014_roofvis_snoekbaars_102cm

Mijn eerste Nederlandse Meerval

 

Ik weet zeker dat er nog meerdere zullen volgen en dat hier grotere rondzwemmen. Ik ben zelfs van die heilbot pellets gaan halen. Hopelijk wordt mijn Nederlandse meerval avontuur snel vervolgd met een echte bullebak.

 

Klaas Hoogduin