Florida Goodland 2016.

Redfish geweld.

Het is inmiddels de derde keer dat ik met Toine  in Florida Goodland ben, onze visgids en vriend is wederom Michel Kerklaan. Alles is dit jaar weer anders, er is net een orkaan over het gebied geraasd, hierdoor is er in een groot deel van het visgebied een “red tide” ontstaan. Overal drijft dode vis, vooral harders, meerval en zeeforellen. We zagen zelfs een goliath grouper dood drijven. Het is echt vreselijk om te zien. Na een doodstille dag op de tarponstek moesten we plannen wijzigen. Hoewel we geen dode tarpons zagen drijven leken ze ook niet aanwezig. Michel stelde voor om met “ licht tackle”  te proberen op snook en redfish, dat hebben we geweten. Het ging helemaal los. En wat een geweldige visserij is dat. Al wadend op de flats werden zware lepels over de rotsen gegooid. Keihard binnen draaien en dan BAM!!! Redfish haken en drillen op licht materiaal is een geweldige sport. Sterk, sterk, niet normaal. Het bizarre was dat tijdens de dril er meerdere volgden. De andere vissers hoefde dan alleen maar naar jouw vis te gooien en BAM! En nog eens BAM!!! Dubbele en Tripel hook ups waren meer een regel dan een uitzondering. Geweldig, verslavend, we hebben dan ook 5 dagen bijna niets anders gedaan.

Soms werd je tijdens het zoeken naar een school redfish aangenaam verrast door jagende snook. Je zag dan de aasvis (shiners) regen over het water. Gewoon er tussen gooien en draaien maar. Wat spingen die snooken en ook zo sterk. Verder vingen we tussendoor dikke jacks en seatrouts, ik ving vrijwel alles op zware lepels.

  

IMG_6196

monster redfish!

Knipsel.JPGmich

Ook kapitein Michel ving dikke reds.

Knipsel.JPGblue

Bluefish tussen de redfish

Knipsel.JPGduored

dubbel strike was eerder een regel dan bijzonder.

tggffddds

wat een geweld de een na de ander.

Knipsel.JPGsnook

Mijn PR snook werd verbroken.

Knipsel.JPGredfishh

een hele dikke red!

Knipsel.JPGduor

Een hele dikke dubbel strike.

 

Knipsel.JPGgoli

goliath grouper

Knipsel.JPGggg

pffff niet te tillen die beesten.

Knipsel.JPGggol

Een kleintje.

Knipsel.JPGshark

Blacktip haai. Mega sterke vis.

Knipsel.JPGges

Na het vissen gezelligheid!

Knipsel.JPGjgkk

Toine ving ook mooie groupers op de spinhengel.

Knipsel.JPGsdvgfv

Toine zijn dikste redfish

Knipsel.JPGsdgfhdfg

Soms dubbel hook up met RED en JACK

Knipsel.JPGgghjjrg

redfish op de lepel.

Knipsel.JPGyfut7i

Toine had het spelletje goed door.

Knipsel.JPGsdfgtr

Nog even samen op de foto.

De andere dagen viste we op Goliath groupers. Helaas bleven de tarpons niet thuis, wel wist ik tijdens deze visserij nog leuke blacktips te vangen. De groupers vingen we gewoon met de spinhengel, niet normaal wat een geweld…

 Klaas Hoogduin