Florida 2013 dag3 Haaien en roggen

HAAIEN EN ROGGEN

Vandaag stond weer tarpon op ons menu. De dag begon weer hetzelfde, aas vangen en dan doorvaren naar de tarpon stek. Tijdens het meerval vissen haakte Toine een hele grote rog, op licht materiaal een fantastische sport. De rog bleef regelmatig vastgezogen op de bodem. Uiteindelijk was het lichte materiaal te licht. Een lijnbreuk was onvermijdelijk. De spanning zat er dus al vroeg in. Door de toenemende wind kregen we het zelfs koud, dit terwijl we gisteren nog in tropische temperaturen aan het vissen waren. Op de tarponstek werden de dode meervalletjes ingeworpen en het wachten was weer begonnen. Haaien volgen, de een na de andere lijnbreuk(doorbijt), we visten zonder stalen onderlijn omdat ons doel tarpon was. Tarpon is een intelligente vis en stopt met eten als er iets niet klopt (bv een stalen onderlijn).

blacktip

Pierre z’n blacktip.

Bij mij beten alle haaien de leader door, waaronder een hamerhaai welke een run nam van ca. 300 meter. Tijdens het wachten viste ik op extra (vers)aas, opeens ving ik een paling. Deze paling werd ook gebruikt als aas, welke snel een relatief grote meerval opleverde. De paling hing nog uit de meerval z’n bek en werd nogmaals gebruikt. Ik deed een kleinstukje aan m’n lichtste spinhengel, bizar genoeg kreeg ik hierop aanbeet na aanbeet. Paling bleek snoepgoed voor haaien te zijn. Lijnen werden weer doorgebeten. Uiteindelijk haakte Toine (met paling) de 2e rog van de dag. Deze werd naast de boot onthaakt.

rog toine hengel
Genieten!, ook roggen geven top hengelsport.
rogtoine
Deze rog lust ook paling.

De dag eindigde met nog meer haai aanbeten, lijn doorbeten. Koning tarpon keek niet naar ons aas, elders zagen we wel tarpon springen. Hmmmmm, toch die weersveranderingen, geen trek, weg zijn ze niet…hmmmmmmm…..

MATIG

Het betrof een matige dag en de weersvoorspellingen zijn ook al niet goed, de wind blijft aanhouden waardoor de kans op tarpon verder afneemt.
Ik ga maar vroeg naar bed..

Klaas Hoogduin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>