Een moeizame zomer

Metersnoek jacht in een moeizame warme zomer.

De water temperaturen waren vaak te hoog om uit te varen. Bij te warme water temperatuur is er goed snoek te vangen alleen kunnen ze er niet tegen, met zelfs kans tot overlijden. Er waren dus door het aanhoudende warme weer maar weinig visdagen in te plannen. Ik vis in deze periode het liefs in de ochtend of tegen de schemer.

Doodaas.

Ik ben drie keer terug gegaan naar mijn metersnoeken stek. Eindeloze langzame driften met doodaas onder de dobber. Weinig aanbeten, echt taaie ochtenden beleefde ik, maar elke sessie kwam er uiteindelijk wel weer een kneiter van een snoek uit.

marie doodaas snoek

Hele hoge rug, net geen metersnoek voor Marie.

102 braasseemmmermeer

Ochtendje alleen op pad. Een prachtige doodaas snoek van 102,5 cm.

107,5 cm snoek doodaas

Weer alleen op pad en met als resultaat deze doodaas snoek van 107,5cm.

Topwater.

Met topwater trollen en gooien vind ik een van de mooiste visserijen in deze tijd van het jaar. Ik vis dan echt maar 20 cm diep en zie alles met bruut geweld gebeuren. Als een snoek dan een lure van onder grijpt en half uit het water komt krijg ik een hartslag van 180. Hier onder de mooiste vissen van ochtendje met Marie “topwater” vissen. Marie ving echt een bak van een snoek.

marie topwater

Brute topwater snoek voor marie.

Topwater uit de planten

Marie haar Svartzonker Mc Hybrid werd met fonteinkruid en al volledig geïnhaleerd. Dit is echt geen kleine plug!!!

topwater klaas snoek

Ik had zelf ook nog een aardige vis op de Mc Hybride.

Alleen.

Eindelijk weer eens alleen op de boot, lekker mijn gang gaan, dingen uitpuzzelen. Ik ging deze avond echt snoek zoeken, ouderwets trollen met SSR en groot rubber. Meters maken en kijken waar ik ze kan vinden, uren naar mijn fishfinder turen. Ik had er toch weer vier in een paar uur.

snoek ssr klaas

Snoek zoeken met resultaat.

 

SSR snoekbaars

Snoek zoeken en snoekbaars vinden!

 

ssr snoek klaas avond

Het werd al donker. Dit is het moment dat ze vaak toeslaan.

 

nachtsnoek

Nachtsnoeken! Waarom niet?

 

Avondje met Hans op pad.

Hans had onhoudbare visdrang en mocht dus een avondje mee. Dezelfde stekken als het avondje “alleen” werden weer afgevist. Ik ving er vrij snel drie en Hans had lang het nakijken. Tegen de schemer kon hij toch nog zijn PR snoekbaars aanscherpen.

Hollandser kan het niet.

Mooi Hollands plaatje.

Hans nakijken

Hans had lang het nakijken.

snoekbaars Hans

Uiteindelijk in de schemer toch zijn PR snoekbaars!

 

Klaas Hoogduin