Jong talent: Een middag doodaas op zomersnoek

Doodaas de baas

Inleiding
Ik ben Ricardo van Oudenhoven. Ik woon in Indonesië / Jakarta. In Jakarta is het water te vervuild om te vissen, veel plastic en dode honden. Als het kan, buiten de stad, dan vang ik bijna nooit iets, want veel vis is er niet.  De meeste vissen worden gedood door dynamietvissers. Dus wanneer ik in Nederland ben, ga ik gelijk vissen, elke dag. Ik ben momenteel 2 maanden in Nederland omdat ik zomervakantie heb.

Voertechniek
Een week geleden begon ik te voeren, 2 sardienen elke dag aan allebei de kanten van de brug. De dag voordat ik er ging vissen, één sardien. Na 5 dagen voeren kon ik het niet meer vol houden, dus ging ik in mijn boot met Pepijn Baas en Giel van Kordelaar naar de plek.

We gingen vissen met een dobber met daaronder een tackle met twee Owner dreggen maat 2. Daaraan hingen we  de grootste sardines die we konden vinden in het diepvriesvak van de visboer.

De vangsten
De eerste aanbeet kwam direct na 5 minuten vissen. Het duurde wel lang voor de dobber helemaal onder ging. Na 7 seconden wachten sloeg ik zo hard aan als ik kon. Ik dacht dat er niks aan zat omdat de vis niet trok. Dus ik haalde snel in, maar ik had het fout: Ik zag de vis meezwemmen naar de boot. Pas dicht bij de boot begon de vis bokken. De snoek bleef maar vechten, uiteindelijk kreeg ik haar uitgeput bij de boot, Pepijn pakte het net en toen schoot de snoek los, ze was, denk ik, rond de 80cm.

De dobber van Pepijn ging als een kogel onder, maar ging gelijk weer naar boven. Even later ging die weer onder, even wachten en toen sloeg hij aan, hij vocht voor ongeveer 3 minuten, uiteindelijk was ze bij de boot, een mooie snoek van 90 cm.

vinnig_snoek_snoekbaars_pepijn

Pepijn met zijn eerste 90’er

Daarna had Giel beet, de dobber ging niet helemaal onder maar hij bewoog wel veel. Giel sloeg aan, goede dril, deze snoek wou maar niet opgeven hij trok niet hard maar wel lang. Uiteindelijk kregen we haar in de boot, netjes, snoek van 87 cm.  Helaas hiervan geen foto met Giel. Hij was te bang om de snoek beet te houden. Dit was zijn eerste keer dat hij mee ging en direct een 80’er.

Ik begon me nu zorgen te maken, dacht dat ik geen snoek zou vangen.  Maar in het laatste uur ging mijn dobber onder, en bleef onder. Ik mocht deze niet missen. Ik wachtte net ietsjes langer dan normaal. Ik sloeg met al mijn macht aan. De snoek dook direct naar beneden. Ik vocht maar een minuut of 5 met de vis. Wanneer ze dichtbij de boot kwam dacht ik dat ze een meter was, dus we deden haar snel in het net. Helaas, het was een snoek van 93 cm, toch wel een mooie maat.

vinnig_snoek_snoekbaars_ricardo

Beloning op de middag, ik met mijn 90’er.

Conclusie
Het was een mooie visdag , goed gevangen, helemaal voor in de zomer. Ik zal zeker nog een keer daar gaan vissen en dan hopen op één van een meter. Ik heb gemerkt dat voeren in de zomer goed werkt.

Ricardo van Oudenhoven