Dood(kl)aas op snoek in de zomer

Zomeravonden op snoek, nog steeds top!

Na de vangsten van Ricardo met zoute vis werd ik ook gemotiveerd om met doodaas te gaan vissen. Nu de baarzen heel makkelijk te vangen zijn, vis ik daar liever mee dan met zoute vis. Na het werk ga ik direct naar huis en trol dan met Chubbys en kleine Hornets op verse baars, de grote snoeken zijn er dol op. Ik vang zo binnen een half uur snel tussen 10-20 baarzen.

 

De eerste avond

Eerst een emmer vol met baarzen gevangen en dan snel door naar de stek, een grote plas. Ik laat de boot (met de elektromotor) boven de 2,5 en 3,5 meter diepte driften, langs een lang talud. Mijn dobbers stel ik af op 2 meter en vis met verse baarzen. Een klap op de kop, zwemblaas doorprikken en de tackel plaatsen. Die tackel moet perfect zitten, een tollende aasvis verminderd je vangsten aanzienlijk.  Ik vang die avond drie snoeken 72cm, 81cm en 93cm. Wat is het toch altijd weer spannend om die dobber onder te zien ploppen.

snoek

Mooie 90er in de boot

De tweede avond

Weer heb ik de emmer snel met baarzen gevuld, als bij vangst nog een (stropdas) snoekje. Snel naar de stek en daar was het weer snel raak, dobbers plopten onder en snoeken kwamen een voor een in de boot. Binnen 2 uur had ik er vier, een 80er, 70er, 91cm en 65cm.  Vooral die 90ers vechten op deze plas als gekken, diepe runs en jumps naast de boot. Verslavend is het.

snoek doodaas vinnig roofvis

Weer een mooie 90er

Ik heb ze gevonden, op deze stek gebeurt het.  Ik weet zeker dat er van deze plas binnenkort een hele grote bak gaat komen. Ik had al een losser op een mega baars, aan de sneeën in de baars te zien ging de dader ruim over de meter.

Wordt vervolgd.

 

Klaas Hoogduin