Dood(kl)aas met zoute vis op snoek

Karpermethode op snoek

Ik vis in deze periode graag zeer passief op grote snoek. Dit doe ik van de kant met de statische karpermethode. Wat heb ik nodig; rodpod, groot landingsnet, onthaakmat 2 zware karperhengels met baitrunner molens, ten minste 50 pond dyneema, wartellood, onderlijn, takel, knip- en onthaaktang. Uiteraard mag een goed fototoestel met zelfontspan-funtie niet ontbreken.

Het inmiddels eind november, watertemperatuur loopt tegen de 5 graden en de dagen worden nu echt kort. Spullen in m’n auto geladen. Het is windstil en de stek ziet er top uit. Smijten maar met die sardines. Ik vis eigenlijk altijd met voorn of met sardines, ik heb met ander aas zoals makrelen gewoon minder succes gehad. Vandaag vis ik dus met sardines. Geen grote maar stinken doen ze als een bunzing.

vinnig_snoek_roofvis_cassa

De opstelling op de nieuwe stek ;-)

Sluip run

Na 25 minuten is het raak, langzaam gaat mijn beetverklikker omhoog en begint de beetmelder piepjes te geven. Ik wacht nooit met doodaas vissen en sla altijd meteen. Ik vang liever geen snoek die diep geslikt heeft. Vandaag sloeg ik ook gelijk aan… en hangen!!! Diep in de verte voel ik iets zwaars mokken, langzaam neemt de vis meters lijn van de spoel. Een mooie vis komt zich vrij snel melden. De eerste doodaas wintersnoek van roofvisseizoen 2014/2015 is een feit. Deze dikke snoek met brute kop kon de zoute vis niet laten.

Dikke wintersnoek

Dikke wintersnoek aan de Chinees ontsnapt ;-)

Ik ben er blij mee. Ik heb niet veel tijd en pak na een uur mijn spullen weer in en ga met glimlach naar huis. Het waterwerk heeft gewerkt.

Ik ben benieuwd of er tijdens de wedstrijd deelnemers met doodaas gaan vissen.Vorig jaar werd er nog een metersnoek op sardinen gevangen door team Witteman en van Soest.

 

Klaas Hoogduin