Spelregels & Prijzen 2019

We weten dat het vissen vanuit de boot in februari taai kan zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen om te vissen op een  grote verscheidenheid aan viswateren, en mag er met alle wettelijk toegestane methoden worden gevist. Om de wedstrijdresultaten te kunnen meten hebben we gekozen voor een simpel maar uniek wedstrijdconcept.

De vangsten worden beoordeeld aan de hand van foto’s, neem je camera dus mee!!! Het is een “Catch and Release” fotowedstrijd.

Vergeet vooral je vispas niet mee te nemen, zonder vispas geen deelname!!!

Je mag het hele water dat op de routekaart staat aangegeven bevissen met alle toegestane methoden. Het gebied is ook uitstekend vanaf de kanten te bevissen. De routekaart, vangstlijsten, wedstrijdvergunningen, wedstrijdlogo met nummer en calamiteitennummers worden ‘s morgens voor aanvang van de wedstrijd uitgedeeld.

De resultaten worden gemeten aan de hand van foto’s die aan de volgende eisen voldoen.
– De kop van de vis is links in beeld, de staart rechts
– Naast of op de vis is duidelijk het meetlint in beeld
– Het door de wedstrijdleiding uitgereikte logo is duidelijk in beeld, bij voorkeur op de vis!

Regelement

De wedstrijdleiding aanvaard behoudens aansprakelijkheid ingevolge de wet, geen aansprakelijkheid voor ongevallen of letsel, van welke aard dan ook aan één of meerdere deelnemers overkomen, of voor schade aan eigendommen van leden door diefstal, verlies, beschadiging of op enigerlei andere wijze.

 • De wedstrijd gaat om 8.00 uur van start. Zorg dat je uiterlijk om 7.30 uur onder de Zijlbrug aanwezig bent
 • Levend aas is niet toegestaan. Ook is het verboden om levende aasvis aan boord van de boot te hebben. Voor aanvang van de wedstrijd zal hier een controle op plaatsvinden.
 • Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldige vispas. De wedstrijdleiding deelt bij aanvang aan de deelnemers de benodigde wedstrijdvergunningen uit. Deze moeten de deelnemers bij controle van de bevoegde instanties kunnen aantonen.
 • Per deelnemer mag er met twee hengels worden gevist.
 • Gevangen vis moet na het meten en fotograferen direct op verantwoorde wijze worden teruggezet, er gelden minimum maten.
  - Snoek 45 cm
  – Snoekbaars 42 cm
  – Baars 30 cm
  – Voor de overige roofvissoorten is er geen minimum maat
 • Mocht het voorkomen dat een vis tijdens de vangst / drill dood is gegaan, dient deze zo snel mogelijk aan de wedstrijdleiding te worden afgegeven voor vernietiging.
 • Het is in geen enkel geval toegestaan om afgevoerde vis aan derden te verkopen of te overhandigen.
 • Verder zijn alle overige wettelijke bepalingen  van toepassing zoals aangegeven in het boekje met reglementen en viswateren van Sportvisserij Nederland.
 • De wedstrijdleiding kan op basis van het overtreden van  bovenstaande regels wedstrijddeelname weigeren.

Vissoorten die tellen voor het klassement

- Snoek
– Snoekbaars
– Baars
– Meerval
– Roofblei

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking zal na de wedstrijd om 17.00 aanvangen in de accommodatie van de Leidse Hengellaarsbond, Voorschoterweg 8-A, 2324NE Leiden. Er is ruimschoots parkeergelegenheid voor de auto en trailer voor het clubhuis.

De wedstrijd kent 6 categorieën prijzen

- De meeste aantal cm’s gevangen vis (drie prijzen)
– De grootste snoek (één prijs)
– De grootste snoekbaars (één prijs)
– De grootste Baars (één prijs)
– De meeste gevangen vissen (één prijs)
– De Mooiste Foto (één prijs)

Het team met de meeste aantal cm’s gevangen vis krijgt de vermelding op de wisselbeker
en “de eer” voor 2019

De wedstrijdleiding behoudt het recht om bij ijs en extreme weersomstandigheden de wedstrijddatum te verzetten. Indien u dan niet kan, krijgt u na  afmelding per telefoon of email, het inschrijfgeld terug. Afmeldingen dienen minimaal 48 uur van tevoren te worden doorgegeven.

 

 

 

 

 

One Response so far.

 1. Jaap van Brussel zegt:

  Ik wou me graag afmelden voor zaterdag mijn maat waar ik mee zou vissen kan plosling niet en dat was degene met de boot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>