De Snoek is nog zoek

Slechte snoek berichten

Desondanks de aanhoudende nachtelijke kou en de negatieve berichten van snoek- en roofvissers bij ons in de regio, hebben we verleden week toch nog een namiddag in de boot gezeten.

We besloten naar een voor ons bekende doodaasstek te gaan. Vlak tegen de gebieden waar de snoek tijdens de paai ligt. We besloten langzaam te driften met grote sardines onder de dobbers. We begonnen op zo een 1,5 meter diepte. Gedurende een zeer langzame drift zakten we af naar drie meter. Door zo nu en dan de dieptes van de sardines aan te passen bleven we vlak boven de bodem vissen. Vervolgens voeren we weer terug richting de kant en begon de drift weer van voor af aan.

Venijn zit ‘m in het end

We visten op 3 plekken en er gebeurde weinig. Op het moment dat we weer waren af-gedrift naar zo een drie meter riep Klaas “inpakken en trollen” Ik was de eerste hengel al aan het inhalen, toen van de tweede hengel het mooi geluid kkkkrrrrrrr afkwam. Een korte ruk trok de lijn door de ratel… Drijver bleef op z’n plek… en toen krrrrrkrrrrrkrrrr “Hangen” riep ik.

Een korte dril leverde een aardig snoek op met een flinke bochel in z’n rug.

 

snoek_snoeken_roofvis_vinnig__danny_sin

The Hunchback

 

Doodaas leverde die namiddag weinig meer op. Trollend vingen we nog wat kleine vissen die vooral diep lagen. Toch weer verbazingwekkend om te zien dat ook de kleine snoek de pluggen helemaal naar binnen zuigt.

snoek_snoeken_roofvis_vinnig_klaas_hoogduin

Bijna helemaal naar binnen gezogen

Het roofvisseizoen zit erop, maar Klaas gaat binnenkort naar de Kaapverdische eilanden voorvissen voor de Penn Challenge. Dus binnenkort weer Big Game nieuws.

 

Danny Sin