Blue water 2018, Punta Cana Domminicaanse republiek.

 

Dominicaanse republiek 2018

 

Ik was de winter zat en ben afgereisd naar de Dominicaanse republiek om daar op het strand bij te komen van alle wind en regenbuien in Nederland. Ik kies natuurlijk een locatie waar ik ook een hengeltje kan uitgooien. In deze periode zwemmen er vooral Mahi-mahi, zeilvis en yellowfin tuna’s rond.

Aangekomen in Punta Cana werd er onder het genot van dikke sigaren, cocktails en koud bier een boot uitgezocht. Mijn zoon zou ook meevaren dus ik koos voor een wat duurdere grotere boot. Ik wil niet dat hij zeeziek wordt, in de hoop dat hij in de toekomst mee blijft gaan.

domrep5

Ik rook eigenlijk niet, maar hier kon ik ze niet laten liggen.

Na lang zoeken en puzzelen kwam ik bij de boot “Barbie”terecht, 26 voet en redelijk goed ingericht met hengels en dergelijke. Ik weet uit ervaring dat de meeste boten in Dominicaanse republiek veel oude rommel aan board hebben en daar had ik echt geen zin in. Het materiaal moet kloppen zeker als er marlijn en zeilvis rond zwemt.

barbie

De Barbie boot met bij passende reel.

Zodra de boot vetrok hadden we door dat het geen slecht keus was om een grotere boot te nemen. Golven van ca. 1,5 meter hoog klapte op de boeg. Mijn zoon hielt het goed uit, en zeurde amper. We vissen met circle haken waaraan een ballyhoo. Zoals altijd nam ik gelijk het hele dek over. Ik wil zelf vissen en geef de dekkies een rust dag. Zelf de lijnen beazen en uitzetten, controleren, aanbeten zelf haken, enz. enz.

domrep4

Ik doe alles liever zelf. Heerlijk genieten.

Gedurende de dag kregen we aanbeten van klein spul, te klein om aan de cirkelhaken te blijven plakken. Het zag er naar uit dat het een taaie dag ging worden. Ik hoopte eerst op een sailfish en heb ik dat gedurende dag bijgesteld naar iets, alsjeblieft iets.. En iets kwam. Een van de reel begon te gillen als idioot, Ik liet de ballyhoo slikken en liet geduldig de cirkel haak vast lopen in de mondhoek van mijn tegenstander. Deze begon direct als een idioot te springen en bleek een aardige Mahi-mahi te zijn. Een vrouwtje van formaat. Ik had haar op een van de lichtste hengels (20 ponds) enn gaf dus nog redelijke sport.

mahi-mahi

Pracht foto met passende kleding.

 

Mijn zoon wilde de volgende vangen. Maar hierna bleef het helaas stil. Ik had samen met mijn zoon een heerlijke dag op zee. Het was voor hem de eerste keer op blue water. Hij gaat zeker weer mee.

domrep2

Vader en zoon samen vissen. Beter kan het niet worden.

Klaas Hoogduin