Big Game update. 10-11-2016

OWC (offshore world championship) 2016.

 

 

getfile

We waren er klaar voor.

Mijn broer en ik hadden het NK-biggame/PENN-chalenge gewonnen en hierdoor hadden we ons gekwalificeerd voor het OWC in costa Rica. Ons team (Hein Hoogduin, Klaas Hoogduin, Fred van beusekom, Peter Ouwendijk, Pierre Brosgeest en Toine van Ierland) reisde dan ook af naar Costa Rica om daar achter de zeilvis en marlijnen aan te gaan.

getfileattacrooster

dubbel strike rooster.

Het werd een geweldige week, waarin we veel zeilvissen vingen. Na de eerste dag stonden we zelfs op de 9e plaats (er waren ca. 70 teams) en dat was dus best aardig. Ik ving die eerste dag zelf 5 zeilvissen en stond daarmee op de 5e plaats van de beste vissers. Hierna liep het wat minder en zakte we eigenlijk elke dag verder naar beneden, uiteindelijk eindigde we rond de 40ste  plek. Al met al was het een geweldige ervaring. We hadden het team in twee groepen gedeeld en werd er dus om en om op de OWC boot gevist. Het andere team zat dan achter de roostervis aan. Ik ving hier uiteindelijk ook mijn eerste exemplaar van. Een geweldige dubbelstrike met Fred.

NK-2016/Penn Challenge Mexico edition.

Dit jaar werd de PENN-challenge in Mexico gehouden. Het werd weer een spannende strijd om de eerste plaats. Na drie dagen stond ik samen met mijn broer weer boven aan. We vingen vooral zeilvissen en witte marlijn. Ook waren er mooie baracudas en dorades als bijvangst. De laatste dag werden we net ingehaald door team Miranda & Frank Koop.

sail-mexico

De sails waren hier een stuk kleiner dan in Costa Rica.

hein-baracuda

Mijn broer Hein Hoogduin met een mooie baracuda.

getfileattachment

super sterke vis “de witte marlijn”

Helaas konden we onze Nederlandse titel net niet prolongeren. Ach, het gouden (Marlin) speldje hadden we vorig jaar al en een zilveren is dan leuk voor de afwisseling.

Klaas Hoogduin.