31-08-2015 Maas Snoek Los

Op jacht naar grote snoek.

Ik ga vanmiddag weer bij Toine op de boot en we vissen op de Maas. Ik kan niet blijven zeggen hoe mooi en machtig deze rivier is, groot, breed en woest. Het talud is hier soms zo scherp als een mes met planten begroeiing tegen de oevers. We gaan trollen met groot aas; Shadclones 8-12, Bulldawgs Magnum en grote Svartzonkers en Lucky Lures Esox Adult Northern. We willen grote vissen vangen en als we roofblei zien jagen er gericht op gooien.

Als ik bij Toine arriveer drinken we eerst een biertje en praten over de vangsten van afgelopen weken, hij had veel zeebaars gevangen en ik her en der wat snoek. Hengels worden in orde gemaakt en vertrekken rustig naar de trailerhelling, we hebben geen haast en het is al eind van de middag. We vissen niet op het warmste deel van de dag, onze groene vrienden houden daar niet van.

Speedboten en mooie snoeken

We starten op een stek waar we eerder dit jaar veel witvis zagen op de diepte meter. Aangekomen lag de bodem weer bedekt met een tapijt van vis, niet normaal wat een aas. De diepte meter haalt de bodem hier niet door de witvis. Helaas is het water onrustig door speedboten met waterskiërs en jetski’s, ze gieren om ons heen. Het boeit me niet want waar zoveel voorn zit moet snoek naast liggen. Het duurt ook niet lang of ik krijg een mega beul op mijn handhengel. “dit is een goeie”; brul ik tegen Toine. Echt een hele sterke vis loopt hard door m’n slip en wordt na een pittige dril aan boord gehesen.

Geen vin verkeerd en in topconditie.

Geen vin verkeerd en in topconditie.

 

We trollen verder en het gaat los, meerdere kleinere snoeken melden zich en worden naast de boot los getikt. We drinken er een biertje op, de sfeer zit er goed in. Dit terwijl de speedboten met waterski’s en jetski’s nog steeds om ons heen knallen.

Proost!!!

Proost!!!

We hebben ze gevonden en Toine Abu hengel buigt plots tot diep in het handvat door. Weer een beste snoek meld zich na de nodige jumps. Wat een hoge rug heeft deze gespierde krachtpatser.

foto3

Wat een hoge rug heeft deze snoek

Hierna is het mijn beurt, een mega beuk op mijn Shadclone 12, waarna het mijn st. croix diep doorbuigt, wat een geweld en wat een mooie snoeken. De vissen halen de 90 met gemak, maar helaas niet die Maas metergrens.

Wat een tekening en weer ruim in de 90 cm

Wat een tekening en weer ruim in de 90 cm

Terwijl de avond valt haakt Toine nog een mooi getekende snoek op de Shadclone, deze mag ook even poseren. Alle snoeken hebben hier een andere tekening, de een nog mooier dan de ander.

Alle snoeken hebben hier een andere tekening

Alle snoeken hebben hier een andere tekening

De zon zakt opeens vrij snel en we worden een beetje overvallen door de schemering. De dagen worden al korten en dat de snoek gaat beginnen met vol eten voor de winter. Het word alleen maar beter!

De dagen worden korter.

De dagen worden korter.

Klaas Hoogduin