28-8 Snoek… oppervlakte spanning

Oppervlakte aas op de plassen levert snoek op
Ik vis de laatste tijd veel meer op de maas dan op de plassen. Op de Maas vis ik met Toine veel meer met oppervlakte aas. Het talud loopt daar veel scherper dan hier, dus één plug loopt op 30cm en de ander op drie meter diepte. Vaak komen de aanbeten op de ondiep lopende plug. Hmmm…. Zou dat ook op onze plassen werken?

Danny blijft bij zijn routine
Vandaag ben ik na het werk met Danny op de boot even een paar uur vissen voordat het donker wordt. Ik vis scherp met oppervlakte aas, strak langs de kant. Danny doet wat wij altijd doen. Aan de ene hengel de Abu Garcia Svartsonker en aan de ander hengel de Rapala Minnow Rap Copper Flash Shad, een vohreen dodelijke combinatie. Helaas voor Danny bestuur ik de boot en komt hij snel in de problemen, zijn aas harkt en maait de plassen schoon, dit terwijl ik ondiep vis. Ik begin te vangen, de ene na de andere snoek knalt op mijn oppervlakte aas.

Oppervlakte aas werkt

Oppervlakte aas werkt

Danny staat te kijken en gelooft er nog niet in. De meeste vissen worden naast de boot onthaakt. Het zijn geen grote snoeken maar het mag de lol niet drukken. Er wordt zelfs weer een klassieke stropdas foto gemaakt.

Een vinnige stropdas

Een vinnige stropdas

De zon gaat onder en ik krijg geen aanbeten meer. Oppervlakte aas werkt dus ook op de plassen. Danny was eigenwijs, maar is ook niet op de Maas geweest. Het is dus goed om op ander water te experimenteren. De avond eindigt op 6-0, Danny blankt , maar heeft een ouderwets gezellige ontvinnige avond gehad.

Blijft arrogant bij zijn plan, maar blankt

Blijft arrogant bij zijn plan en blankt als “een man van eer”

Al met al was het een leerzame avond sessie zo na het werk.

Tussen haakjes, vergeet nooit hoe scherp de tanden van een snoek zijn.

 

Daar is die weer….

Daar is die weer….

Klaas Hoogduin.