23-09-16. Nazomeravond en metersnoek

De nazomeravonden zijn fantastisch.

Weer zit ik alleen op de boot. Het is rond 8:30 uur en de zon zakt snel. Ik was eerst op een van de grotere vaarten geweest en had daar waanzinnig huisgehouden. Snoekjes, snoekbaarsjes en baarzen op klein aas, dubbele cijfers. Niets groot genoeg voor de foto. Dus tegen de schemer toch maar even op een van de herfst plakken checken of de grote snoek al is gearriveerd. Ik trol op en rond de plassen altijd met een Bulldawg magnum en een SSR. Eigenlijk doe ik dit al jaren en het blijft werken.

img_5751

Een mooie 80er op de Bulldawg

Het gaat eigenlijk gelijk los, ik van een aardige snoek op de Bulldawg. Met ca. 80 cm een fotootje waard. Hierna krijg ik vrij snel weer een waanzinnige beuk op mijn Bulldawg. Mijn hengel buigt diep door maar mijn haken grijpen geen vlees. Ik maak de route af en krijg weer een beuk, deze blijft wel hangen en na stevig mokken weer een metersnoek in de boot. Precies 100cm en al redelijk op gewicht.

100cm

Lekkarrrrrr! weer een meter!

 

Na deze vangst blijk ik op een van mijn hengels te hebben gestaan, van 1 deel naar 4 delig, K*T! SH#T!

Ik keer nog een keer terug naar die 2e beuk die niet bleef hangen en weer BAM!!!! Weer een mega beuk en weer los! F*CK!

De zon zakt snel en ik race over het water naar huis.

Klaas Hoogduin