21-10-2013 Korte doodaassessie op snoek

De laatste doodaas sessie met Klaas  moesten we voortijdig afbreken vanwege noodweer en verschrikkelijke slagregens. In tegenstelling tot verleden week was het afgelopen zondag heerlijk weer, dus tijd voor een korte ochtendsessie met sardines. De stek werd een  doorgangswater tussen twee grote kanalen. Van deze plek weet ik dat er daar in de maanden oktober grote snoek tussen de afstervende leliebedden jaagt. Ik was zaterdagochtend al geweest en dat was een goede sessie. Helaas, ik was m’n camera vergeten… tja , geen foto, geen vis. Zondag ochtend nog een keer dubbel  gecheckt, de camera (telefoon) zat in de tas. Tien uur, koffie en daarna rustig op de fiets naar de stek. vinnig snoek snoeken roofvis doodaas snoekbaars vissen snoekvissen roofviswedstrijd hengel doodaasmontage

Aangekomen op de doodaasstek had ik binnen no time de rodpod opgezet en de hengels in gegooid. Omdat ik samen met Klaas al enkele keren over de plek heen was getrold met de dieptemeter, weet ik dat er voor een  kom aan de andere oever een kuil ligt die 70cm dieper is dan de rest van de bodem. Met een worp lag ik er precies voor. De sardine statisch op de bodem en de hengel op de pieper. Nu afwachten! De andere sardine had ik met een drijver net boven de bodem laten driften.

vinnig_snoek_snoeken_roofvis_liggen

En nu afwachten

 

Het was het eerste uur nog stil met passerende bootjes. Wat moeten die mensen toch…? Naar mate de ochtend vorderde moest ik steeds vaker de hengeltop tegen de bodem aan drukken om de boten te laten passeren zonder m’n lijn mee te nemen.

Na het  passeren van een aantal boten wilde ik een check doen op m’n sardine. Op het moment dat ik de sardine voorzichtig wilde binnendraaien voelde ik dat ik vast lag. Ik probeerde ‘m langzaam lost te trekken. Op het moment dat de lijn goed onder spanning lag, begon de slip te lopen en werd er als een dolle lijn afgenomen. Beet! De vis bokte goed, trok de hengel lekker krom en probeerde onder de steiger te zwemmen waarop ik stond. Ik heb de vis uitgedrild en geland. Met de maatlat er langs 91 cm. Ze lag daar gewoon stil op de bodem met de sardine al in haar bek. De pieper was niet afgegaan. Wat mij opviel, is dat ze vrij mager was. Waarschijnlijk dat door het zachte weer, de snoek in de stad zich nog niet aan het volvreten is. De watertemperatuur is daar toch iets hoger dan in het plassengebied waar we trollen.

vinnig_snoek_snoeken_roofvis_onthaken

Snel onthaken

vinnig_snoek_snoeken_roofvis_91

Niet volgevreten

 

Binnen 5 minuten na het lossen van de vis ging de drijver onder, liep weg en bleef stil hangen net onder het oppervlakte. Bij het weer weglopen sloeg ik aan.  Toch nog een misser, jammer.

Inmiddels was het, door het mooie weer,  zo druk geworden met passerende bootjes dat ik ben gestopt. Niet slecht voor twee uurtjes.

 

Danny Sin