2016 Snoek verdriet

Mooie winter dagen

Het was een mooie dag en we besloten beide na het werk als een speer de boot in te stappen en de plassen op te gaan. Het plan was om te kijken of de snoeken ondiep lagen en daarna zouden we op voor ons bekende jerk-spots gaan gooien. Met het lengen van de dagen en de toenemende lichtintensiteit hebben we in het verleden vaak resultaat geboekt op die stekken.

Het trollen op ondiep water gaf geen aanbeet dus besloten we als een speer richting de jerk-spots te gaan. De wind wakkerde iets aan en had net de goede richting voor ons om een mooie drift te kunnen maken langs het talud en de (oud)riet oevers.

Terwijl we rustig aan het driften en gooien waren had ik al drie keer dezelfde plek bestookt. Een uitlopertje in het riet dat er vinnig uitzag. De vierde worp op  dat stukje was van Klaas, en direct een aanbeet. Na een korte dril kwam er een snoek uit het water.

snoek snoeken roofvis big game vinnig

Dit is een vinnig foto, vinnen alsof in glas en lood gezet

Snoekverdriet

Na deze aanbeet bleef het stil. We besloten om te gaan trollen op de diepere delen van het gebied waar we waren. Plots riep Klaas, ” Kijk wat een dikke vis daar dood drijft”. Bij nadere inspectie bleek het echt een kledder van een snoek te zijn. We trokken de vis aan boord om te kijken waarom een vis van dat formaat en ogenschijnlijk zeer fit, mooie vinnen dikke buik, toch dood rond dreef.

Klaas zag het al snel. Er stak 2 meter Dynema uit de bek van de vis. Op de plank 113 cm snoek. Moddervet en klaar voor de paai. Wat zonde!!!

snoek snoeken roofvis vinnig big game

113 cm snoek verdriet, doodzonde!!!

 

Bij het kijken in de bek zag Klaas al snel dat er één dubbele haak zichtbaar was en de andere dreggen diep geslikt waren.

snoek snoeken vinnig roofvis big game

Alleen de eerste dubbelhaak nog zichtbaar

Na het fotograferen gingen we als een speer weer het water op om de laatste minuten licht van de dag te benutten. We deden ons best maar helaas hadden we  snoek verdriet. Van echt vissen kwam het niet meer maar wel een aantal mooie foto’s.

snoek snoeken roofvis vinnig big game

Verdrietige Danny heeft de snoekblues

snoek snoeken roofvis big game vinnig

Een schale troost aan het eind van de dag dit mooie plaatje

 

 

Gezien de lengte Dynema die er uit de bek van de snoek stak, kun je wel concluderen dat er tijdens de dril iets goed fout is gegaan. Je materiaal moet kloppen!!!

  • Vervang regelmatig de laatste tien meter van je lijn
  • Gebruik je onderlijnen niet meer dan 3 visdagen
  • Welke knoop gebruik je? Wat ons betreft is de uniknot de enige bruikbare knoop
  • Stel je slip goed af, doe dit voor je begint met vissen
  • Behandel de vissen met respect. Snel onthaken, foto en gecontroleerd terugzetten

We hopen dit niet veel vaker meer tegen te komen. Het kan toch zoveel anders. Het doet ons pijn.

Traan,

Klaas Hoogduin en Danny Sin