Wedstrijdwater en dood(kl)aas op dikke wintersnoek

 Dood(Klaas) op wintersnoek, deel II.

 

Het is inmiddels midden in de winter, de dagen worden weer langer en de echte kou blijft gelukkig weg. Ik heb afgelopen periode meerdere malen gevist. Dit met wisselende successen.

Een dagje aantallen scoren op het wedstrijdwater met Rutger en Danny. We vingen allemaal onze snoeken, echte grote aantallen bleven uit. Geen grote wintersnoeksnoek, maar ook geen echte stropdasjes.

1IMG_0524-1024x1024

Rutger

1danny-en-rutger-1024x768

Danny

 

IMG_0541

Klaas

Ook moest er natuurlijk door mij met doodaas gevist worden, bevroren sardines en rodpot lagen voornamelijk stil. Op een van de middagen kreeg ik toch die verlossende run, en het was een mooie run. Een echte meter kerstsnoek (1e kerstdag) melde zich. Het betrof een prachtige dikke vis die niet van opgeven hield. Met 102cm weer een prima winter doodaas snoek. Ik was alleen en een vriendelijke voorbijganger maakte een aantal aardige foto’s.

102LDkerst

Kerst dood(kl)aas metersnoek.

 

102…kerst2014

Nog een keer omdat het kan

Het wedstrijdwater werd nogmaals voorgevist, de eerste visdag van 2015, ditmaal met Danny en Ricardo. Het bleek wederom een taaie dag te worden, uiteindelijk wisten we alle drie toch snoek te vangen.

IMG_1240

Ricardo in z’n nieuwe boot

 

danny 2015

Danny kan het nog, hahaha

 

P1010939 kopie

Klaas had de grootste

 

De NieuweVispas 2015

De wedstrijd komt eraan. We horen verhalen van meerdere teams die aan het voorvissen zijn. Soms werden er aantallen gevangen en soms die echte beuker. Een aantal weken terug is er een 114cm en een 117cm op het wedstrijdwater gevangen. Ik denk dat het wedstrijdrecord van 103cm zal worden verbroken. De wedstrijd inschrijving werd in december gesloten, het maximale aantal van 35 teams werd bereikt, er bleven toch verzoekjes binnen komen en daardoor zitten we zitten op ca. 38 teams. Er zal het komende weekend door veel teams worden voorgevist, dus drukte op de plassen. Ik zelf ga naar het buitenland om daar zalm of snoek te vangen.

Danny is de zondag de 18e echter wel aanwezig op het wedstrijdwater. Wil je voorvissen met hem, stuur even een mailtje naar info@vinnig.nl

De spanning zit er al goed in.

Klaas Hoogduin.