19-09-2013 Kort verslag van 2 visdagen

17-09-1013: Een korte samenvatting van 2 halve visdagen

De eerste halve visdag: Renee in de boot.

Ik ging een dagje op pad met Renee, een goede vriend en vroeger een beste vismaat. Ik had hem al veel te lang niet gezien! Vroeger visten we nog van de kant, nu een keer met mijn Alumacraft met 40 pk Suzuki! Knallen over het water. Renee heeft wat vissen betreft een tijdje stil gestaan. Ik had dus besloten om het simpel te houden: trollen en heel veel bijpraten, niet strak langs het riet of taluud! Nee, het midden van de vaart! Het eerste half uur had ik dat strakke vissen namelijk afgeleerd! Lijnen in de schroef, bodem werd met m’n lievelings aas regelmatig geharkt, Bulldawg kwijt, nog een Pike Fighter in de schroef: deze kwam gelukkig nog boven drijven! Pffff.. Dit ging een zware dobber worden.. Maar het bleef gezellig. Dus het midden van het water, veilig, en ook daar zit vis! Na verloop van tijd stond Renee met een kromme hengel, yes, ik blij, Renee nog blijer! Een leuke vis werd onthaakt en gefotografeerd!

 

vinnig_snoek_roofvis

Renee kan het nog!

Ik vis als de “R” in de maand zit vis ik altijd met een hengel gmet root rubber, dus de Bulldawgs hingen aan de St. Croix’s en aan de andere hengels werd gewisseld! Veel kunstaas wisselde ik, ja ook voor Renee, bijna een soort gidsen! Maar topgezellig, al hebben  wij elkaar een paar jaar niet gezien, toch klikt het weer meteen! Verhalen gingen over en weer, wat gaat de tijd snel en wat gebeurt er veel als je even weinig contact hebt.

Eindelijk ving ik een stropdasje (lees kleine snoek) met de Super Shadrap, deze werd naast de boot onthaakt.

Ik hoopte op dat moment alleen maar dat Renee weer eens een dikke bak zou vangen, tja het blijft vissen. Zeker nu je niet scherp kunt vissen waren de kansen op een grote toch minder. Maar de “R” in de maand en de Bulldawgs liggen in! Komt goed Klaasie! En ja, eindelijk boog zijn hengel met Bulldawg diep door en, rararaaaa ra raaaaaaaaaaaaa, heerlijk die Abu slip!

Een dikke snoek van 84cm was flink aan het mokken. Een grote glimlach op onze gezichten! Onthaken, meten, foto en zwemmen met die vis.. Top!! Mijn dag is goed!

 

vinnig_snoek_roofvis

Renee met zijn groot rubber eter

 

Tja, nu kreeg Renee praatjes, dat heb je met die vrienden. “Het staat 2-1 en ik vang groter”, sprak hij. Haha, dus ik moest even zelf aan de bak! Snel een snoekie gevangen, dus 2-2 maatje.

Ik was er klaar mee, ik viste namelijk met vier hengels, 2 van Renee en mijn eigen! Kapot was ik.. Respect voor de visgidsen!!!

 

 Tweede halve visdag: snoeken springen in de boot.

 

Ik was net terug van mijn reis naar Griekenland, ik zou daar op blauwvin tonijn gaan vissen. Ze zaten er nog niet en had daar dus niks gevangen. Dat deed verder niets af aan de gezelligheid, ik was er namelijk met 4 visvrienden. Zondag 15-september wilde ik gezien de slechte vangsten in Griekenland toch nog even de plassen op. Het zag er herfstig uit; heerlijke wind met woeste wolken en af en toe een buitje.

Ik begon te trollen langs scherpe randen en richels, aan de ene hengel een Bulldawg magnum en de ander een SSR (Super Shadrap). Het ging helemaal los, de snoeken knalde allemaal op de Bulldawg (slechts één op de Shadrap). De ene na de ander werd er geland. Het waren geen grote vissen, maar dit deed niets af van de lol die ik had. De meeste vissen waren tussen de 50 en de 70cm en onthaakte ik dan ook naast de boot. De teller stopte bij dertien, dit voor slechts 5 uurtjes vissen.

vinnig_snoek_roofvis

De grootste; een lekkere 80er op de Bulldawg

 

vinnig_snoek_roofvis

Een boel van dit slag vissen maakt je dag goed!

 

 

 

Klaas Hoogduin.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>