September Zeebaars Bashen!

September  topmaand voor prachtbaarzen!

De dagen worden al korter. De wekker mag steeds later. En de keukens van de restaurants zijn nog open als je van het water afkomt. September Voor ons zeebaarsvissers op het ondiepe is september altijd één van de mooiste maanden om dikke zeebaarzen te scoren. September is vaak ook de laatste kans voordat de baarzen wegtrekken om samen te scholen in dieper water.

Zondag was zo’n dag, dat de wind verstek liet gaan, een flauw zonnetje scheen en wij tijd hadden om de stranden en zandbanken af te zoeken. En, eerlijk is eerlijk, pas na een dikke dertig kilometer en vijf, zes pogingen vonden we een stek waar de baarzen de minimummaat (sinds 1 september, 42 centimeter) ruimschoots te boven gingen.

Gast aan boord ditmaal Klaas hoogduin, kersvers Nederlands Kampioen Big Game Vissen en winnaar van The PENN Challenge 2015, The Cape Verde Edition. Klaas, roofvisspecialist pur sang (www.vinnig.nl) , had niet eerder op zeebaars gevist en had geen idee hoe hij de visserij op zeebaars op ondiep water met licht materiaal moest plaatsen.

Met de PENN Rampage Labrax 20 – 85gr voorzien van een hagelnieuwe PENN Clash 4000, in de hand schrok onze Klaas zich een bult toen de eerste dikke dame zijn hengel haast uit de hand rukte. De snoeiharde aanbeet, gierende slip en de in de verte uit het 20 centimeter diepe water springende zeebaars overdonderde onze Nederlandse kampioen volkomen!

foto5

Klaas drilt zijn eerste zeebaars.

 

IMG_1656_8

Mooie eerste vis voor Klaas

 

IMG_1668_9

Mike kent het spelletje als een van de beste

foto7

Prachtige omgeving met zeehonden

foto4

ze werden steeds groter

foto3

Ik ving ze natuurlijk ook

foto2

Het ging los, dubbel strikes

foto1

sta ik er op? Denkt Klaas

 

 

 

 

 

IMG_1675_10

zo eindig je een avond zeebaarzen. ;)

Het werd een dolle zondagmiddag! Regelmatig stonden we met drie kromme hengels in de boot. Een dag die zeker niet vergeten gaat worden. Al helemaal niet door Klaas. Die er nu waarschijnlijk weer een verslaving bij heeft…

Toine van Ierland
penn-logo_40px