18-11-2013, haaien en roggen deel2 (florida dag4).

Forida2013dag4

HAAIEN EN ROGGEN DEEL 2.

Vandaag begonnen we met “light tackle”. Er werden levende garnalen gekocht en Michel had nog lady fish in de vriezer liggen. Dit aas werd tegen de mangroven wortels aangegooid. Het tuig was simpel, gewoon een dobbertje met haak en leader. We vingen kleine meervallen en mangrove jacks. De red fish en snook konden we niet vinden, volgens Michel stond het water al te laag. Het schoot dus echt niet op. We besloten naar de lady fish stek te gaan, daar lady fish te vangen en in de middag deze als aas te gaan gebruiken voor tarpon of haai.
De lady fish was hier volop aanwezig verder vingen we jacks en spanisch makreel. Toen de bun redelijk vol zat zijn we naar de tarpon en haaien stek gegaan.
Daar ging het helemaal los we kregen onze 5 hengels niet in, ze werden telkens gepakt door blacktips of lemon haaien. Dit leverde veel sport, wat knokken die beesten op die zware spinhengels.

klaas haai dag 4
Heerlijk die dril.

haai dag 4
Mooie blacktiphaai.

Verder haakte toine nog een hele grote rog, deze werd geschat tussen de 30 en 40 kg. Telkens lag hij weer plat op de bodem en koste het veel moeite deze vis te lichten.
Langzaam namen de haai aanbeten af en hadden we tijd om weer wat aas bij te vangen, de bun was inmiddels aardig leeg. Ik ving natuurlijk weer een paling en toine en pierre vingen beide een mooie bonnett head.

toine bonnett dag4
Dit is een mini hamerhaai (bonnet head).

Deze paling gebruikte ik natuurlijk weer als aas, een stukje aal van 4cm werd aan de haak bevestigd. Dit op echt een licht stokje. Ik heb nog nooit een rog gevangen en daar was ik op uit. Het ging hierna vrij snel, aanbeet na aanbeet volgden, lijnbreuken en andere peg. Uiteindelijk werd m’n eerste rog een fijt.

klaas rog dag 4
Mijn eerste rog, wat een sport.

rog dag 4
Prachtig en eindelijk de rogvloek verbroken.

De tarpon waar we eigenlijk voor kwamen hield zijn kaken weer strak op elkaar, of zijn ze weg getrokken? Volgens Michel weet niemand daar het antwoord op, tarpon is volgens hem de meest onbegrepen vis. Morgen kunnen ze er weer volop zijn…
Een ding weet ik zeker, ik ben er morgen nog en heb dus nog kans.

Klaas Hoogduin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>