16-08-2013 Waterkennis en regels doorbreken.

“R” in de maand groot rubber aan de speld

Ik vis zeer veel op de zelfde plassen, daardoor heb ik het water en het gedrag van de snoeken goed leren kennen. Een van de regels over aas die ik hanteer is;  “wanneer de R in de maand komt gaat de snoek in mijn visgebied, helemaal los op groot rubber”  Met groot bedoel ik palingachtig  bewegend aas zoals bulldawg magnums en Manns mega Grub.  In de periode voor de R maanden vang ik er vrijwel niets mee. Ik vis in die periode met hardplastic zoals Pike Fighter (Spro), Super Shad Rap en kleiner aas zoals de Salmo Hornet. of Chubby’s.

Regels doorbreken
Ik ging na werk (18:30) alleen de plassen op. Ik was het vissen met het kleine aas een beetje zat, de laatste tijd veel kleinere snoek gevangen en met uitzondering enkele 90’ers. De echte meterbakken kon ik tot nu toe niet echt verleiden tot een aanbeet. Het grote rubber ging er aan. Trollen en enkele bochten van verbindingsvaarten uitgooien.

Het water zag er top uit; weinig wind, vrijwel geen andere vissers. Na ca. 2 uur was het eindelijk raak mijn getrolde Bulldawg Magnum hengel ging van lichte kromming opeens recht staan waarna hij heel diep boog. Bijna niet uit de steun te krijgen, dit is een grote ging er door m’n hoofd! Na een heftige dril met meerdere jumps en diepe runs kwam er een geblokte massieve snoek boven. Ik heb ‘m snel geland. Bij een watertemperatuur van ca. 20 graden moet alles snel gaan. Door de hoge temperaturen kan de snoek snel té uitgeput raken en de dril niet overleven. Snoek in de boot, foto met zelfonspanner, onthaken, meten en terug. Ruim 110cm lekkarrrrr…. De Bulldawg Magnum was helemaal aan stukken gebeten. Wat een geweld.

 

 

snoek snoeken snoekbaars roofvis vinnig

Ruim 110cm en de Bulldawg Magnum helemaal aan stukken gebeten

De zon ging langzaam onder, dit leverde weer prachtige plaatjes op. Er gaat niets boven vissen in zo’n omgeving. Wat een licht, top!

 

vinnig snoek snoekbaars roofvis

Wat een schitterende zonsondergang

Ik trolde het laatste uur nog vol, waarin ik nog een leuke 70’er ving op de Manns Mega Grub.

 

snoek snoekbaars roofvis vinnig

Ook de Manns Mega Grub vangt opeens in augustus

Conclusie
Concluderend was het een top avond met een prachtige snoek van 110cm en een fantastische zonsondergang. Verder is wat mij betreft het groot rubber seizoen begonnen en dit dus een halve maand eerder dan andere jaren.

 

Klaas Hoogduin