14-12-2015 Visles van mijn zoon tijdens het snoeken meter+

Voorvissen op en rond de plassen

De winter is mild en de snoeken migreren nog niet. De winterstekken blijven met doodaas matig tot slecht. Vandaag ga ik een middag trollen met mijn zoon. Cris is 10 jaar en begint het vissen al aardig onder de knie te krijgen. Hij heeft een viskoffer vol met kunstaasjes. Afgelopen jaren heeft hij vooral klein kunstaas verzameld, maar vandaag wil hij een grote snoek vangen, een metersnoek. Na lang twijfelen gaat zijn grootste plug aan de speld, de 14 cm lange Balzer Colonel Gold, een lang dun nep snoekje. Ik bood hem aan iets uit een van mijn koffers te kiezen, nee nee, hij moest en zou met zijn eigen pluggen vissen. Aan de andere hengen gaat een Bomber. Ik zelf hang er groot spul achter, Buldawg Magnums en Shad Clones.

Het is rond een uur of een als Cris zijn eerste snoekje haakt. Een klein snoekje heeft zich in de Bomber vergist.

Cris met de eerste van de dag

Cris met de eerste van de dag

We varen verder en 10 minuten staat Cris weer met een kromme hengel. Nu is het de Balzer die gegrepen is door een iets grotere vis.

snoek snoeken roofvis vinnig

Ze worden al groter

Mijn zoon is blij met elke vis, maar hij zou nu wel eens een echte metersnoek willen vangen. Hij krijgt al praatjes, “en pappa heeft nog niets en als ik mee zou doen met de wedstrijd dan….” . We varen onder een brug door en dan is het zijn steunhengel die diep doorbuigt, zijn slip ratelt er op los. Hij grijpt naar z’n hengel en krijgt hem niet uit de steun, ik help hem en begrijp waarom hij deze hengel er niet uit krijgt, hij heeft een hele dikke snoek gehaakt. Kundig drilt hij de snoek naar de boot en ik grijp de vis direct in haar kieuwboog en de Balzer plug valt direct uit de bek. Even meten, 101cm en Yes, Cris heeft z’n eerste metersnoek. We zijn beide super blij, ik volgens mij nog meer dan Cris. Na een paar foto’s krijgt de snoek de vrijheid weer. Het viel Cris nog tegen om de dikke snoek op te tillen.

snoek snoeken vinnig roofvis

Cris met zijn eerste metersnoek

snoek snoeken roofvis vinnig

Zwaar hè! ;)

We praten nog even na en trollen verder. Het blijft verder stil op deze stek. Ik geef volgas en we knallen over het water naar de volgende stek. Ook daar blijft het stil. Eindelijk haak ik iets, flinke klappen op mijn hengel. Al snel blijkt het een in de staart gehaakte slijmlap te zijn. We moeten er om lachen. Wel een hele flinke, hier zou menig witvisser blij mee zijn.

snoek snoeken roofvis vinnig

Dat heb ik weer

Het blijft verder stil, de kou begint langzaam toe te nemen . We besluiten er een eind aan te breien. Al met al was het een gezellige vader zoon middag, en vooral die eerste metersnoek van Cris maakte het helemaal af.

Klaas Hoogduin