11-11-2013: Florida Goodland dag 2, TARPON target.

TARPON TARGET.

We waren weer vroeg op, na al dat grouper geweld van gisteren hadden we maar een doel; tarpon, en niet zo’n kleintje, maar van die brute vissen met een bek als een stalen emmer. snoek snoeken roofvis vinnig
De dag begon met een prachtige zonsopkomst, de bun werd gevuld met meerval en zalmforel, het aas. Het liep beter dan gisteren en de bun zat heel snel vol. We konden naar de tarpon stek, Michel wierp de onthoofde meervallen uit en het wachten kon beginnen. Vrij snel volgden meerdere missers elkaar op. Toine haakte er eindelijk een goed. Deze vis sprong relatief laat in het gevecht. Het was natuurlijk wel even wennen dat je dan je top omlaag moet gooien, “buig voor de koning”. Na een lang gevecht kwam hij dichterbij en besloten we hem naar het strandje te brengen om de foto’s te maken. Een brute vis hing naast de boot, deze werd door Michel geschat op 130 pond.
tarpon2

Wat een pracht.
tarpon2b

Nog en keer samen met een tevreden visgids.

Hierna was Pierre aan de beurt. Het duurde niet lang of zijn aanbeet volgde, weer een tarpon. Deze was minstens net zo groot als die van Toine en dit gevecht duurde ook erg lang. Meerdere prachtige jumps werden er gemaakt. Gelukkig bleef deze vis ook hangen. De vis werd weer richting het strandje gestuurd om foto’s te maken. Daar ging het gevecht gewoon door, deze tarpon gaf echt niet op.
dag2 pierre in aktie
Deze tarpon was op het strand nog niet klaar.

Michel had de leader al meerdere malen vast maar kon de vis nog niet landen. Hierna nam hij nog een run en PANG!!! LIJNBREUK….NEEEEEEE! Wel gevangen en geen foto, wat een ramp.

HAAIEN TIJD.
Nu was het mijn beurt, een goeie aanbeet van een tarpon loste direct, nog een loste direct. Hierna kwamen er haaien op onze stek. Ik ving eerst een haai waar ik de naam niet van ken. Een bleke kleine haai welke zich erg druk maakte bij het zien van de boot. De volgende haai die ik ving was een spinner shark. Niet normaal, deze ging tijdens zijn jumps wel 10 keer om z’n as (schroeven). Deze bleef ook hangen en werd ook naast de boot onthaakt.
da2haai
Een van mijn haaien.

Hierna bleef het stil en besloten we er een korte dag van te maken. De boot had volgens Michel ook een grote schoonmaak beurt nodig, spetters bloed kunnen in de hagel witte boot van Michel trekken en dat wil hij echt niet hebben. Dus schrobben, soppen en boenen.. Een ding wat je niet wilt hebben is een ontevreden visgids (onze Michel, een topper!).

WEER EEN TOP DAG.
Al met al was het een top dag, een prachtige tarpon voor Toine en Pierre, helaas hebben we die van Pierre niet op de foto.

Klaas Hoogduin.