03-08 Jong Talent… Snoek 116

Na 9 weken op snoek te hebben gevist was het weer tijd om terug naar Indonesië te gaan, ik had nog niks gevangen op doodaas dus was ik de laatste dag van mijn vakantie van plan om te doodaazen met mijn opa, Nico.

We zaten in de boot om 5 uur, het was nog donker dus gingen we vol gas naar mijn eerste doodaas snoek stek, waar ik de vorige nacht had gevoerd.  Toen de zon opkwam begonnen we met trollen. om 6:15 waren we bij mijn eerste stek, we rigde de sardienen met maat 2 Owner dreggen en deed het aas op ongeveer 2 meter boven de bodem hangen, het was daar vier meter diep.

Na anderhalf uur wachten hadden we nog niks gevangen dus gingen we maar naar mijn andere snoek stek, deze was behoorlijk dichtbij. We gooide het aas in, weer op 2 meter diep, we hadden elk 2 hengels uit. Na een kwartiertje wachten ging een dobber snel onder, het was een van mijn hengels. Ik wachte 7 seconden en sloeg hard aan. Ik reelde haar binnen, ze zwom eerst niet tegen, Wanneer ze de boot zag begon ze eindelijk te vechten. Dit was een grote. Ze trok bijna even hard als een 10 kilo tonijn. Na een paar minuten drillen was ze uitgeput. we kregen haar met gemak in het net. Ik kon haar bijna niet de boot in krijgen, uiteindelijk kreeg ik haar in de boot. Ze was heel netjes gehaakt, alleen in haar bek.

snoek_snoeken_roofvis_vinnig_ricardo_116

Wat een vette bak, 116cm op zomer doodaas

1 meter16!!! de grootste snoek die ik ooit heb gevangen. We makten snel foto’s en deden we haar weer in het water, ze zwom meteen weg. We waren ontzettend blij. We hielden meteen op met doodazen want ik moest die middag terugvliegen naar Indonesië.

We gingen speed trollend terug. Het begon wat zonniger te worden dus deed Nico de zilvere Super Shad Rap aan de speld en ik de gouden. Na 15 minuten had mijn opa raak. Het was een stevige snoek van 60 cm. Snel foto’s gemaakt en weer het water in. We besloten om maar snel naar huis te gaan want ik moest nog in pakken.

Het was een mooie afsluiting op mijn vakantie.

Ricardo en Nico van Oudenhoven